Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опитаха се да подпалят къща в Българово

 Със запалена гума се опитаха да подпалят къщата на 75 годишен мъж от Българово, Около полунощ той се събудил от силна миризма на дим. Пенсионерът видял, че гори плюшено перде и прозорец с дървена дограма на стая на приземния етаж, като установил, че под прозореца от външната страна на стената има тлееща автомобилна гума. 75 годишния мъж я загасил, след което си легнал да спи. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Второ Районно управление «Полиция» - Бургас.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямболския съд гледат мярката на мъж, обвинен в убийството на жена си

Окръжният съд в Ямбол гледа мярката за неотклонение на обвинен в убийството на 55-годишната си съпругата. Престъплението е осъществено на 03.06.2024 година в село Хлябово, общ. Тополовград. По време на разследването е установено, че до убийството се е стигнало след възникнал спор между двамата съпрузи. Пострадалата е умъртвена с два удара в главата,..

публикувано на 06.06.24 в 13:35

Започна делото за убийството на 57-годишния шофьор Руско Танев в с. Прилеп

В Окръжния съд в Бургас започна делото за убийството на 57-годишния шофьор Руско Танев. Той загуби живота си след нападение и саморазправа на пътя в сунгурларското село Прилеп през август 2023 година. Подсъдим за смъртта му е Стефан Дехнев, чието 6-годишно внуче малко по-рано загива след удар от товарния автомобил, управляван от Танев...

публикувано на 06.06.24 в 13:26

Опит за грабеж в центъра на Бургас: нападател стреля с тейзър по продавачка (ОБНОВЕНА)

Мъж се е опитал да обере златарско ателие в центъра на Бургас днес преди обед, около 11.25 часа, съобщи Областната дирекция на МВР в града. Продавачката в магазинчето на ул. "Александровска" №69 не е пострадала, нито е било откраднато нещо. Тя е успяла да натисне паник бутона, въпреки че нападателят е стрелял по нея с тейзър (електрошоково оръжие) -..

публикувано на 06.06.24 в 12:18

Иззеха автомобил на мъж в село Люляково, шофирал с 2,36 промила

31-годишен шофьор от сунгурларското село Съединение остана без автомобил след като е бил спрян за проверка от пътни полицаи. Това е станало в село Люляково. Служителите от Районното управление в Руен са установили след проверка с дрегер, че водачът шофира след употреба на алкохол. Техническото устройство е показало 2,36 промила алкохол в кръвта. Водачът..

публикувано на 06.06.24 в 09:09
архив

Украинец с електрическа тротинетка се блъсна в автомобил

Снощи, около 20:03 часа на бургаската улица „Одрин“, от ул. „Проф. Яким Якимов“ в посока ул. „Струга“, 32-годишен украински гражданин, живеещ в Бургас е претърпял пътен инцидент, съобщи полицията.  Той се е придвижвал с електрическа тротинетка - движейки се по велосипедната пътека е навлязъл внезапно на пътното платно. Блъснал се е в предната част на..

публикувано на 06.06.24 в 09:01
Съдебна палата - Бургас

Окръжният съд ще гледа делото за убийство в село Прилеп

Бургаският окръжен съд ще заседава днес по делото за умишлено убийство на 57-годишен мъж. Инцидентът е от 28 август 2023 година, в сунгурларското село Прилеп. Убийството е извършено чрез удар с нож в областта на левия прасец на пострадалия, довел до прекъснати артерии, нерви и мускул. Предават на съд мъж, обвинен в умишлено убийство в село..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Бойлер в бургаско училище вдигна на крак пожарната

Вътрешно задимяване от бойлер, в една от тоалетните  в Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ е станало причина да се сигнализира този следобед в противопожарната служба в Бургас.  От областната дирекция на полицията Цветелина Рандева съобщи за БНР Бургас, че няма обгазени или пострадали.  На място са изпратени два..

публикувано на 05.06.24 в 16:57