Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес се навършват 81 години от рождението на големия български поет Христо Фотев

Снимка: БГНЕС

Днес, на Благовещение, се навършват 81 години от рождението на големия български поет Христо Фотев. По инициатива на Бургаската регионална библиотека, в двата експресни влака София - Бургас всички пътници ще получат листовка с известното стихотворение на поета "Тоя влак за Бургас е тъй бавен. Аз сънувам дъждовния плаж".

С пожелание за лек път кондукторите във влаковете раздават на пътниците едно от най-известните стихотворения на Христо Фотев, посветено на родния му град.

Подаряваме минута удоволствие на хората в забързаното и трудно ежедневие
, каза Мария Бенчева от Бургаската регионална библиотека:

По този начин напомняме за хубавата поезия. Пожелаваме още веднъж приятно пътуване на всеки, който е тръгнал към родния град.

Над десет са стихосбирките с незабравимото творчество на големия български поет Христо Фотев. В момента в морския град се подготвя музей на поета, който ще се намира в новата сграда на Обединеното писателско дружество.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44