Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПФ иска драконовски мерки срещу каналджиите

За сурови наказания срещу каналджиите в страната ни настояват от Патриотичния фронт. От коалицията искат да атакуват сериозно хората, които прекарват бежанци в България и предлагат сериозни наказания при залавянето им.

„Ние имаме засилен миграционен натиск. Залавят се таксита, бусове, цели камиони с по 200 души в тях. От 1000 бежанци в София, 200 са без документи, те не са дошли с космически кораб", обясни проблема народният представител от ПФ Емил Димитров - Ревизоро.

Той изтъкна, че в момента тези каналджии не подлежат на наказания. Именно заради това от фронта искат глобата за хванатия каналджия на бежанци да скочи от 5000 на 30 000 лева.

Отделно патриотите настояват и за директно конфискуване на превозните средства, както и мярка за лишаване на свобода от 3 до 12 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ в Бургас

Юристът Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ за 2-ри МИР-Бургас. Той  е ново лице за бургаски регион. Досега водач беше бившият премиер Николай Денков. Божанков е от гражданската квота на " Продължаваме промяната", обясни  след регистрацията на листата с кандидати за народни представители вторият в нея, настоящият депутат, Димитър Найденов. Трета е..

публикувано на 24.09.24 в 16:00
Мариела Костадинова

Спортистката Мариела Костадинова води в листата на "Български възход" в Бургас

„Български Възход“ регистрира своята кандидатска листа в МИР 02 Бургас за народни представители за изборите.  Първа в листата е  Олимпийската шампионка по спортна акробатика за младежи от игрите в Буенос Айрес 2018 Мариела Костадинова.  Втори в листата е Кирил Танев, който е фитнес инструктор от Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и Българска..

публикувано на 24.09.24 в 15:03

ГЕРБ: Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво

Официално-кметът на Бургас Димитър Николов е водач на регистрираната преди минути листа на коалиция ГЕРБ-СДС за 2-ри МИР-Бургас. Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво, поясни изборът областният лидер Иван Алексиев: "Основната цел е след тези избори България да има стабилно правителство с първа политическа сила..

публикувано на 24.09.24 в 14:36

Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас

Председателят Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас. Това стана ясно, след като кандидатите за народни представители от ДПС - Доган регистрираха листата си в Районната избирателна комисия.  Втори в листата е досегашният водач и народен представител в няколко парламента Севим Али. По думите му, тези избори са от..

публикувано на 24.09.24 в 14:21

Изтича срокът за регистрация на депутатските листи за изборите в РИК

До 17.00 часа днес районните избирателни комисии приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за  депутати. Право да регистрират листи за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври имат получилите регистрация от ЦИК формации. Това са  25 партии и 9 коалиции. До края на днешния ден всички 31 районни избирателни комисии ще вземат решения..

публикувано на 24.09.24 в 07:30

Танер Алимолла: ДОСТ ще участваме на изборите

ДОСТ съществува и ще участва на тези избори, тъй като след 2021 година, когато бях избран за председател на партията, не участвахме на доста избори. Доста хора се питат, дали ни има и поради тази причина ръководството на партия реши да участваме. Това сподели в интервю пред БНР Танер Алимолла, лидер на партията. Той призна, че са имали разговори с..

публикувано на 23.09.24 в 14:33

БСП-Обединена левица регистрира пълна листа в Бургас за предстоящите избори

Пълна листа от 28 души регистрира днес за участие в изборите БСП-Обединена левица. Първи е настоящият народен представител Петър Кънев, втори е Тодор Байчев, който е областен председател на БСП Бургас.На третото място е Живко Табаков, който бе от хората на Мая Манолова, а в момента е общински съветник от гражданската инициатива БУРГ.  За..

публикувано на 23.09.24 в 13:23