Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със стоп патрони усмириха пощурял ММА боец от Кеймбридж

Снощи около 23.00 ч. в Районно управление - Несебър е получено съобщение за кражба на мотокар. Тя е извършена от складовата база на "ММ Комерс". Крадецът преминал с мотокара през заключения с метални двукрили врати портал и се озовал в близост до пътя Бургас – Варна. Малко след това предизвикал в района на Т-образното кръстовище между "Аква парк - Слънчев бряг" и к-кс "Старият възел" две последователни катастрофи с материални щети: с лекотоварен автомобил "Форд Транзит", със сливенска регистрация и с лек автомобил "БМВ", със софийска регистрация. 


Установено е, че движещит се "Форд" е бил пронизан с "вилиците" на мотокара в областта на задното ляво стъкло, страничната колонка и предната лява врата, без да бъдат причинени наранявания на водача. По аналогичен начин е пронизан и минаващия по пътя Бургас – Варна лек автомобил "БМВ", като дясната "вилица" проникнала в областта на задния ляв калник под багажника, а лявата е счупила стъклото на задната лява врата, пронизвайки и задната седалка, като автомобилът е останал с вдигната задна част на около 40 см от пътната настилка. 

Дошлите на местопроизшествието полицейски служители от Районно управление - Несебър направили няколкократни опита да задържат мъжа, управляващ мотокара, но същият бил "въоръжен" със стоманен гаечен ключ, с дължина около 30 см, и го размахвал, за да нарани полицаите, опитали се да го доближат. Първоначалната агресия, проявена към служителите изведнъж се пренасочила от непознатия към тялото му и той започнал да се удря със стоманения ключ по главата. 


След като си нанесъл няколко удара, мъжът побягнал в посока пътя Бургас – Варна и в близост до р-нт "Каручката" полицаите отново направили опит да го задържат, в резултат на което единият от тях бил ударен с гаечния ключ по лакътя и пръстите на дясната ръка. Друг негов колега /след отправено предупреждение/произвел изстрел със стоп патрони, тъй като мъжът тръгнал да го атакува с гаечния ключ. По думите на полицая, стоп патроните улучили нападателя в краката и тялото, но не оказали никакво въздействие върху него и той продължавал да атакува служителите. Произведени са нови изстрели със стоп патрони от другия полицай, но нападателят продължил да се държи агресивно и неадекватно, след което побягнал в посока Несебър. След около 500 м се насочил към бензиностанция "OMV".

При влизането си в бензиностанцията мъжът взел от рафтовете стъклени бутилки, пълни с алкохол и започнал да ги хвърля срещу полицаите, част от които извели трите служителки, намиращи се на смяна, а другите се опитвали да отвлекат вниманието на нападателя, използвайки срещу него прахов пожарогасител. Непознатият се оттеглил в кухненското помещение на бензиностанцията и след малко излязъл от там, въоръжен с два големи кухненски ножа. 


За овладяване на ситуацията на място пристигнали служители от Специализираните полицейски сили при ОДМВР – Бургас, служители от района служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Несебър и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Несебър.

След брилянтна акция на два екипа от спецзвеното, нападателят е неутрализиран, като са му отнети стоманения гаечен ключ и кухненските ножове, с които бил въоръжен. Наложило се поставяне на пет чифта белезници, които да овладеят агресията на мъжа. Не са му  поставени успокоителни медикаменти, но е отведен в МБАЛ – Бургас за оказване на медицинска помощ, предвид неадекватното състояние и наранявания, които си е самопричинил. 

   
Констатирано е, че нападателят е анлийският гражданин – Д.К., 26-годишен от Кембридж, пристигнал в България на 21.09. като организиран турист. Първоначално същият отседнал в х-л "Палацо" в Слънчев бряг, но поради затварянето му в края на сезона, се преместил в х-л "Астория". Установено е, че Д.К. бил активен спортист, трениращ ММА боеве. В момента продължава да се намира в бургаската болница при засилени мерки за сигурност, като му е взета кръв за химичен анализ за наличие на наркотични или други упойващи вещества.
   
По случая в Районно управление - Несебър е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха в LED панели на ГККП Лесово

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха служители на митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 03.07.24 в 09:55

Кола на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ в жк „Изгрев“

Автомобил на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ на паркинг до блок 86 в комплекс „Изгрев“. Сигналът за пожара е подаден около 1 часа.  Установено е, че лекия автомобил изгорял в двигателния отсег и арматурното табло в купето.  Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети, са в процес на установяване. Работата по случая..

публикувано на 03.07.24 в 08:58

Потушиха пожар в помещение за спално бельо в хотел в Слънчев бряг

Три помещения са засегнати след пожар в хотел в Слънчев бряг през нощта на 2 юли, съобщават от полицията.   Няма пострадали туристи или хора от персонала.  Огънят е възникнал в помещение за спално бельо. За осигуряване безопасността на гостите се наложило евакуирането им от всички крила на зданието.  Огънят е потушен от два противопожарни екипа и..

публикувано на 03.07.24 в 08:20

Заработи Оперативна група за противоминни действия в Черно море

Оперативната група за противоминни действия в Черно море започна своята работа. Корабите на България, Румъния и Турция ще подсигуряват корабоплаването в териториалните си води.  От началото на войната до март тази година експертите от България, Румъния и Турция са унищожили общо 15 мини в Черно море. Сигналите за съмнителни обекти..

публикувано на 02.07.24 в 17:06

Моторист и пътничка в автобус са в болница, след два пътни инцидента в Бургас

Моторист е в болница, след като е бил блъснат около бургаската гара от автомобил управляван от 22-годишен бургазлия. Младият шофьор е правил обратен завой. 21-годишният мотоциклетист е със съчетано счупване на лакътна кост и лъчевата кост. Той е настанен за лечение в отделение "Ортопедия" на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота. При друг пътен..

публикувано на 02.07.24 в 09:26

Джип с мигранти катастрофира край Петолъчката

Джип с мигранти е самокатастрофирал около 20 часа  на пътния участък между село Зимница и пътен възел „ Петолъчката“. В колата са пътували 10 мигранти, седем са настанени в ямболската областна болница, а трима са транспортирани до болницата в Сливен. Няма опасност за живота на мигрантите, съобщи д-р Валентин Вълчев от болницата в Ямбол, където са..

публикувано на 01.07.24 в 21:55

Пред съда се изправят двамата обвинени в производство на наркотици в с. Гълъбец

Задържаха под стража двама, обвинени в производство и притежаване на наркотици с цел разпространение. Амфетаминът и метамфетаминът са открити  в гараж към къща в село Гълъбец. Задържаха в Слънчев бряг пласьор на амфетамини Определението на Окръжния съд в Бургас подлежи на обжалване пред Апелативвия съд в Бургас.

публикувано на 01.07.24 в 16:12