Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

2 947 човека ще са ангажирани в секционните комисии за изборите в Бургас

Общо 2 947  ще са членовете на Секционните избирателни комисии в община Бургас, които ще проведат  президентските избори и референдума на 6 октомври. Представители на парламентарно представените партии и коалиции днес проведоха консултации и се разбраха за определянето на съставите на СИК-овете. 
Разпределението е въз основа на резултатите от последните парламентарни избори. 1086 места са за ГЕРБ, 491 са за „БСП лява България“, 388 са за ДПС, следват Реформаторския блок, Патриотичния фронт, Български демократичен център, АБВ и Атака.  
За предстоящия вот 2 в 1 в община Бургас ще бъдат разкрити 337 Секционни избирателни комисии.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии. ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС От гласуването за нейната..

публикувано на 18.06.24 в 17:32

Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я споделим, това..

публикувано на 18.06.24 в 14:39

ИТН на разговор за кабинет с ГЕРБ-СДС

Започват преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ".  На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС В очакване на преговори за кабинет по покана на ГЕРБ-СДС. Кои ще се отзоват? ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която..

публикувано на 18.06.24 в 13:17

И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС

БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не се отзова на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа, но представители на социалистите не дойдоха Преговорният екип на ГЕРБ-СДС засега успя да се срещне само с представители на ДПС. За 13 часа днес е поканата към "Има такъв народ", а за 15 часа към..

публикувано на 18.06.24 в 11:56
Емил Соколов

Емил Соколов: Пеевски беше системно подценяван - и като комуникационна щета, и като риск за кабинета

Рано е да се каже дали вървим към нови избори.  Оценката е на политолога Емил Соколов, който беше част от листите на ПП-ДБ в Бургас.  Тандемът ГЕРБ-СДС - ДПС успяха да генерират резултат, който с помощта на една от малките партии, вероятно ИТН, може да сформира мнозинство, аргументира се той в интервю за БНР. "Ако следваме елементарната политическа..

публикувано на 18.06.24 в 08:29

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия растеж.  Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с ДПС. По думите на Сачева..

публикувано на 17.06.24 в 16:51

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам...

публикувано на 17.06.24 в 15:20