Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади актьори със сценична версия на „Облог“

Мария Димитрова

Учениците от Националното училище за сценични изкуства, специалност "Актьорство за драматичен театър" представиха своя прочит на една от съвременните книги за тийнейджъри  в присъствието на авторката Стана Апостолова.  Тя посвещава „Облог“ на своята 15-годишна внучка в Сан Франциско, а младите надежди от класа на  Георги Минков прегърнаха идеята да покажат в концертната зала на училището сценична адаптация. Историята е за блондинката Беатрис, червенокоската Патриция и  афроамериканката Индраил- трите най-добри актриси от часовете по драма в едно елитно училище в Сан Франциско. Сред чаровните млади таланти, които влизат в главните роли, са Мария Димитрова и Стоян Величков, които ще кандидатстват актьорско майсторство. Те отбелязват, че книгата реално отразява тийнейджърските проблеми.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вечер на преводача "От Цеца до Цепелин" в дома на писателя

Музикална вечер на преводача, с рецитал на текстове на любими песни предстои на 4-ти октомври в Дома на писателя в Бургас. Събитието е част от програмата на Есенните литературни празници и е озаглавено "От Цеца до Цепелин". Негов идеен двигател е поетесата и преводач Наталия Димитрова, която заедно със своята колежка Елена Петрова са..

публикувано на 03.10.24 в 11:21

Яна Борисова с ателие по творческо писане и спектакъл в Бургас

Ателие по творческо писане ще проведе в Бургас един от най-популярните и утвърдени български драматурзи - Яна Борисова. Събитието е част от фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест и ще е през целия ден в петък, на 4-ти октомври.   Този път ще се наблегне на театралната драматургия, но по-скоро, като въведение в света на писането, изразяването..

публикувано на 03.10.24 в 10:45

Мария Касимова - Моасе с премиера на моноспектакъл на Порт Прим Арт Фест

Мария Касимова - Моасе участва в тазгодишното издание на "Порт Прим Арт Фест"  с моноспектакъла "Червена звезда, блок 28". Тя  ще представи пред публиката свои лични, вълнуващи и често забавни преживявания - истории от детството и тийнейджърските години. Всяка случка е поднесена с хумор и без скрита носталгия или социална критика към годините от 1969..

публикувано на 03.10.24 в 10:25

Георги Тошев показва филми за Татяна Лолова и Цветана Манева в Бургас

Като част от VII Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест, Георги Тошев ще гостува в Бургас на 3 и 4 октомври. И в двата дни, той ще има свои събития в Гранд хотел и СПА Приморец, който организира арт форума.  В четвъртък  от 18 часа е честването на 90 години от рождението на Татяна Лолова. Предвидена е прожекция на документалния филм "Последният..

публикувано на 02.10.24 в 18:00

Мартина Караиванова и Красимир Аврамов в търсене на отговори на душата в изложбата „От Неси ме там“

Дълбоко емоционално завладяваща и философски провокативна е съвместната изложба на великотърновските художници Мартина Караиванова и Красимир Аврамов. Одухотвореност, вътрешната хармония, вяра, че има отговори и на най-самотните въпроси- това са първите впечатления от тази въздействаща колаборация. Експозицията е озаглавена „От Неси ме там“ и..

публикувано на 02.10.24 в 09:30

С изложба и анимация откриват фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" в Бургас

С обща изложба и анимационно кино за малки и големи ще бъде открит фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" тази вечер в Бургас. Организатор е гранд хотел и СПА "Приморец" в партньорство с Община Бургас. Преди завършвахме с изложба, сега откриваме с такава и в нея съм поканим изтъкнати творци, съобщи художественият директор на..

публикувано на 02.10.24 в 09:10

Анна Мутавска представя първата си изложба в родния си Бургас

Бургазлийката Анна Мутавска ще представи първата си изложба в родния си Бургас днес.  Произведения на Анна Мутавска са част от частни колекции във Франция, Испания, Канада и България.  Талантливата бургаска художничка споделя своето изкуство с необичайни спътници – джудистката Радка Генчева и световноизвестният стилист Кирил Василев, който работи с..

публикувано на 02.10.24 в 09:55