Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Фортисимо" открива новия сезон на „На концерт в сряда”

Вокален ансамбъл „Фортисимо” ще даде старт  днес  на новото издание на „На концерт в сряда”. Проектът започва своя трети творчески сезон и включва цикъл от различни тематични концерти, в които участват деца  от всички специалности, които се изучават в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф.Панчо Владигеров”.Новото тази година е , че  проявите  ще бъдат предавани на живо в социалната мрежа и ще бъдат достъпни за всички потребители на официалната страница на училището във Фейсбук.Началото ще бъде дадено от децата от класовете по поп и джаз пеене.Концертите са всяка сряда в Концертната зала на Музикалното училище с начало 18 часа, вход свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 130 участници идват за фестивала на арменската култура ,,Ереван в Бургас"

Третото издание на ,,Ереван в Бургас", което ще се проведе в неделя - 29 септември, ще посрещне самодейни и читалищни състави от Бургас, Русе, Варна, Хасково, Комотини (Гърция) и Букурещ (Румъния) Фестивалът ще обедини творчеството на повече от 130 деца и юноши в танцовото и певческото изкуство. Гостите от Гърция и Румъния ще се включат в дефилето на..

публикувано на 27.09.24 в 12:56

Български илюстратори на детски книги с изложба в Бургас

Селекция от илюстрации, направена специално за 61-ия Панаир на детската книга в Болоня, гостува в Бургас. Изложбата „Радост, тъга и надежда. 25 български илюстратори на детски книги“ се открива днес от 18:00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека. Кураторът Антон Стайков пояснява.  Колекцията включва творби на художниците Аля..

публикувано на 27.09.24 в 10:16

В Сливен канят: Запиши се в “Предизвикателството” и развий таланта си за киното

Филмови ентусиасти на възраст между 16 и 23 години могат да се включат безплатно в тридневно кино-приключение в зала “Сливен” от 4 до 6 октомври, съобщават от общината. „Предизвикателството“ е уникална възможност за всеки, който се интересува от света на киното, да покаже и развие своя талант. Участниците ще имат възможността да се включат в..

публикувано на 27.09.24 в 09:03

Карнобат празнува днес

Карнобат отбелязва днес своя празник. В програмата за деня са предвидени празнична света литургия и концерт.  А утре е началото на  тридневния Балкански фестивал на изкуствата. Днешните събития започват в 8 часа в храм „Св. Йоан Богослов“, където ще се проведе празнична света литургия. „На този ден честваме успението на този..

обновено на 26.09.24 в 16:08

И Министерството на културата подкрепя конкурса за режисьори "Борислав Чакринов"

Шестима са участниците в конкурса за режисьори на името на Борислав Чакринов, дългогодишния директор на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". В момента се четат техните предложения. Името на победителя ще стане ясно през декември. И Министерството на културата подкрепя конкурса за режисьори, отпусната е финансова подкрепа, това съобщи..

публикувано на 26.09.24 в 09:50

"Гнездото на гарвана" с премиера на сцената на бургаския театър през ноември

Премиера на спектакъла "Гнездото на гарвана" със специалното участие на Деян Донков предстои през ноември в бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“. Пиесата е по текст на Дон Нигро, а постановката е на Павел Гатилов, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на културната институция Богдан Петканин:  „Това е..

публикувано на 25.09.24 в 13:30

"Къде отиваш, конче?” представя премиерно бургаският куклен театър

Спектакълът "Къде отиваш, конче?” на бургаския куклен театър ще бъде представен премиерно тази вечер. Публиката от различни възрасти ще преживее вълнуващи приключения с едно малко конче, което попада в големия свят. В премеждията по пътя си, то се научава да бъде смело и среща добри приятели.  „Къде отиваш конче?“ е едно от най-хубавите..

публикувано на 25.09.24 в 10:55