Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

40-годишна вкара в болница двама тийнейджъри

На 10.04.т.г. около 18.45 ч. на кръстовището на улиците «9-ти септември» и «Атанас Манчев» в Българово, л.а. «Мерцедес С 220», с бургаска регистрация, управляван от 40 годишна жена от Българово отнема предимството и блъска преминаващия през кръстовището 16 годишен велосипедист с който се придвижвал и 15 годишно момче.  Пострадали са велосипедистът, получил комоцио, като е настанен в отделение «Неврохирургия» на УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота/ и неговия спътник - Г.Г., който получил фрактура на бедрената кост и е настанен за лечение в отделение «Ортопедия» към УМБАЛ – Бургас. При тестване на водачката с дрегер за употреба на алкохол, апарата отчел 0,15 промила. По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямболския съд гледат мярката на мъж, обвинен в убийството на жена си

Окръжният съд в Ямбол гледа мярката за неотклонение на обвинен в убийството на 55-годишната си съпругата. Престъплението е осъществено на 03.06.2024 година в село Хлябово, общ. Тополовград. По време на разследването е установено, че до убийството се е стигнало след възникнал спор между двамата съпрузи. Пострадалата е умъртвена с два удара в главата,..

публикувано на 06.06.24 в 13:35

Започна делото за убийството на 57-годишния шофьор Руско Танев в с. Прилеп

В Окръжния съд в Бургас започна делото за убийството на 57-годишния шофьор Руско Танев. Той загуби живота си след нападение и саморазправа на пътя в сунгурларското село Прилеп през август 2023 година. Подсъдим за смъртта му е Стефан Дехнев, чието 6-годишно внуче малко по-рано загива след удар от товарния автомобил, управляван от Танев...

публикувано на 06.06.24 в 13:26

Опит за грабеж в центъра на Бургас: нападател стреля с тейзър по продавачка (ОБНОВЕНА)

Мъж се е опитал да обере златарско ателие в центъра на Бургас днес преди обед, около 11.25 часа, съобщи Областната дирекция на МВР в града. Продавачката в магазинчето на ул. "Александровска" №69 не е пострадала, нито е било откраднато нещо. Тя е успяла да натисне паник бутона, въпреки че нападателят е стрелял по нея с тейзър (електрошоково оръжие) -..

публикувано на 06.06.24 в 12:18

Иззеха автомобил на мъж в село Люляково, шофирал с 2,36 промила

31-годишен шофьор от сунгурларското село Съединение остана без автомобил след като е бил спрян за проверка от пътни полицаи. Това е станало в село Люляково. Служителите от Районното управление в Руен са установили след проверка с дрегер, че водачът шофира след употреба на алкохол. Техническото устройство е показало 2,36 промила алкохол в кръвта. Водачът..

публикувано на 06.06.24 в 09:09
архив

Украинец с електрическа тротинетка се блъсна в автомобил

Снощи, около 20:03 часа на бургаската улица „Одрин“, от ул. „Проф. Яким Якимов“ в посока ул. „Струга“, 32-годишен украински гражданин, живеещ в Бургас е претърпял пътен инцидент, съобщи полицията.  Той се е придвижвал с електрическа тротинетка - движейки се по велосипедната пътека е навлязъл внезапно на пътното платно. Блъснал се е в предната част на..

публикувано на 06.06.24 в 09:01
Съдебна палата - Бургас

Окръжният съд ще гледа делото за убийство в село Прилеп

Бургаският окръжен съд ще заседава днес по делото за умишлено убийство на 57-годишен мъж. Инцидентът е от 28 август 2023 година, в сунгурларското село Прилеп. Убийството е извършено чрез удар с нож в областта на левия прасец на пострадалия, довел до прекъснати артерии, нерви и мускул. Предават на съд мъж, обвинен в умишлено убийство в село..

публикувано на 06.06.24 в 07:15

Бойлер в бургаско училище вдигна на крак пожарната

Вътрешно задимяване от бойлер, в една от тоалетните  в Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ е станало причина да се сигнализира този следобед в противопожарната служба в Бургас.  От областната дирекция на полицията Цветелина Рандева съобщи за БНР Бургас, че няма обгазени или пострадали.  На място са изпратени два..

публикувано на 05.06.24 в 16:57