Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ж. Господинов: Кмет социалист и поне 15 общински съветници ще е успех за нас на местните избори 2019

Живко Господинов
Снимка: topnovini.bg

40-годишният Живко Господинов е новият председател на общинската организация на БСП в Бургас. Той бе избран на 21 конференция на партията в града ни, след като досегашният лидер Николай Тишев стана депутат. Господинов е семеен, с едно дете. Добре познат е в средите на социалистите, защото е бил начело на местната младежка партийна структура, а до сега е бил и зам.председател на БСП - Бургас, но е непознат за широката общественост.

Кмет на Бургас от БСП и многобройна група от общински съветници си поставя като цел за местните избори през 2019 година новоизбраният председател на местната структура на БСП Живко Господинов.

„По принцип едва ли ще има предсрочни парламентарни избори, това което очаквам са редовните евроизбори през 2019, който ще бъдат една контрола преди местния вот през същата година. До тогава организацията трябва да е укрепнала и готова да се справи с предизвикателствата.Успех ще е както кмет, така и група общински съветници от поне 15 човека “

Според Господинов е нужно стабилизиране на организацията и подобряване на взаимодействието между структурите. А първото, с което ще започне е разширена дискусия за профила на кандидата на социалистите за кмет на Бургас.

Кой застава начело на „партията - столетница“ в града ни и къде ще бъдат насочени усилията на новия й общински лидер може да чуете в интервюто, в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ в Бургас

Юристът Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ за 2-ри МИР-Бургас. Той  е ново лице за бургаски регион. Досега водач беше бившият премиер Николай Денков. Божанков е от гражданската квота на " Продължаваме промяната", обясни  след регистрацията на листата с кандидати за народни представители вторият в нея, настоящият депутат, Димитър Найденов. Трета е..

публикувано на 24.09.24 в 16:00
Мариела Костадинова

Спортистката Мариела Костадинова води в листата на "Български възход" в Бургас

„Български Възход“ регистрира своята кандидатска листа в МИР 02 Бургас за народни представители за изборите.  Първа в листата е  Олимпийската шампионка по спортна акробатика за младежи от игрите в Буенос Айрес 2018 Мариела Костадинова.  Втори в листата е Кирил Танев, който е фитнес инструктор от Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и Българска..

публикувано на 24.09.24 в 15:03

ГЕРБ: Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво

Официално-кметът на Бургас Димитър Николов е водач на регистрираната преди минути листа на коалиция ГЕРБ-СДС за 2-ри МИР-Бургас. Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво, поясни изборът областният лидер Иван Алексиев: "Основната цел е след тези избори България да има стабилно правителство с първа политическа сила..

публикувано на 24.09.24 в 14:36

Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас

Председателят Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас. Това стана ясно, след като кандидатите за народни представители от ДПС - Доган регистрираха листата си в Районната избирателна комисия.  Втори в листата е досегашният водач и народен представител в няколко парламента Севим Али. По думите му, тези избори са от..

публикувано на 24.09.24 в 14:21

Изтича срокът за регистрация на депутатските листи за изборите в РИК

До 17.00 часа днес районните избирателни комисии приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за  депутати. Право да регистрират листи за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври имат получилите регистрация от ЦИК формации. Това са  25 партии и 9 коалиции. До края на днешния ден всички 31 районни избирателни комисии ще вземат решения..

публикувано на 24.09.24 в 07:30

Танер Алимолла: ДОСТ ще участваме на изборите

ДОСТ съществува и ще участва на тези избори, тъй като след 2021 година, когато бях избран за председател на партията, не участвахме на доста избори. Доста хора се питат, дали ни има и поради тази причина ръководството на партия реши да участваме. Това сподели в интервю пред БНР Танер Алимолла, лидер на партията. Той призна, че са имали разговори с..

публикувано на 23.09.24 в 14:33

БСП-Обединена левица регистрира пълна листа в Бургас за предстоящите избори

Пълна листа от 28 души регистрира днес за участие в изборите БСП-Обединена левица. Първи е настоящият народен представител Петър Кънев, втори е Тодор Байчев, който е областен председател на БСП Бургас.На третото място е Живко Табаков, който бе от хората на Мая Манолова, а в момента е общински съветник от гражданската инициатива БУРГ.  За..

публикувано на 23.09.24 в 13:23