Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Кънев: БСП няма още становище за премахването на клас прослужено време

Таван от 5 хил. лева за касовите плащания в банките и отпадане на корабните дневници за рибарските лодки, са сред последните теми предизвикали бурни дебати в пленарна зала. Това съобщи народният представител от БСП и председател на икономическата комисия в Парламента Петър Кънев в Бургас. Той посочи, че са отправени въпроси в края на миналата седмица относно състоянието на държавното дружество Слънчев бряг, защо плаж Делфин е отдаден на концесия, както и за пътя Царево - Малко Търново:
За клас прослужено време няма да коментирам, ние, като политическа сила все още не сме коментирали въпроса, това е една абсолютна отживелица, няма го никъде в Европа това чудо, но истината е, че трябва да се намери начин не само да се запазят заплатите на всички работници и служители, ако това се приеме въобще, така, както стана с държавните служители, между другото, но трябва да се намери индекс ли, коефицент ли ще бъде всяка година да се намира начин спрямо инфлацията ли е, спрямо някаква друга форма ли да се търси увеличение на доходите.

А основната теми, по които трябва да се работи в Народното събрани след парламентарната ваканция до септември, са влизането ни в Шенген и чакалнята на Еврозоната, посочи още Петър Кънев.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сигнал за изборно нарушение в Сунгурларе е подаден до РИК и ЦИК

Районната избирателна комисия в Бургас е разгледала сигнал за участие на кандидат за народен представител от Сунгурларе в заседание на местния общински съвет, в качеството му на негов председател.  Справката на РИК показва, че във видео материал от заседание на ОС на 27 май той действително го е ръководил лично. В сигнала се посочва, че това е..

публикувано на 04.06.24 в 16:43
Заместник-председателката на ЦИК Росица Матева

Как да различим действителни и недействителни бюлетини?

Към днешна дата секциите за гласуване в страната са 12 898, включително 322 подвижни, в които вота си да упражнят хора с трайни увреждания. Предстои да се образуват и секции в домове за стари хора, в местата за задържане и изтърпяване на наказания, както и в болнични заведения . На вота в неделя секциите на територията на страната с машина за гласуване..

публикувано на 04.06.24 в 15:45
Архив

В три специализирани секции в Айтос могат да гласуват хора с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна зала и с номер 16 в общинския център за социални и здравни услуги на улица „Гурко“ 3.  Заявки за..

публикувано на 03.06.24 в 14:48

платена публикация
Димитър Найденов: Промените в Конституцията са важни за приемането на нов Закон за съдебната власт

Реформите, отлагани 30 години, започнаха да се случват.  Това посочи бургаският кандидат за депутат от ПП-ДБ Димитър Найденов като положителен резултат от дейността на предишното правителство. „Най-важното е промяната в Конституцията и в частност промените на Конституцията в главата за съдебната власт. Когато говорим за съдебна реформа, се..

обновено на 03.06.24 в 09:29
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен представител от Несебър използва малолетното си дете за политическа агитация във фейсбук профила си. В..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено е всичко необходимо в техническо отношение. На 3 юни от 13 часа в читалището ще се проведе и..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: - до 07.06.2024 г .  в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/  от 8:30 до..

публикувано на 30.05.24 в 08:22