Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„СПИН кралици“ имитира телевизионно шоу и осмива „риалити” форматите

Най-новата постановка на Валери и Олег Еличови се занимава с критика на добилите широк зрителски интерес телевизионни „риалити” формати. На ТВ шоуто, което търси евтините смешки и прави „известни“ хора със съмнителни качества, споделят създателите. Спектакълът е построен като телевизионно шоу - с камера, която излъчва „на живо” на голям екран, а публиката в салона е все едно публиката в ТВ студиото.

В пиесата действието се развива непосредствено преди и по време на  финала на телевизионно шоу за красота, в което участничките трябва да са болни от СПИН. Водещият на шоуто /в постановката ролята се изпълнява от Захари Турманов и Дилян Николов/ е принуден от продуцентите да бъде скандален и безчувствен, облечен като транссексуален „джендър”…и много напомня на някои от най-известните по нашите телевизии водещи.

Четирите финалистки в конкурса „СПИН кралица” са млади жени, които на всяка цена искат да станат известни и да ги дават по телевизионните екрани и без всякакви задръжки са готови да си играят с болестта и дори със смъртта в името на тази евтина известност и популярност. Още в началото се разбира, че една от тях не е болна от коварната болест, което предизвиква истински ярък конфликт с другите три млади „дами”, а към финала става ясно, че и други две от тях също лъжат, че са заразени…На края единствената, която наистина е носителка на вируса на СПИН не получава награда…

В спектакъла, като в истинско ТВ шоу, има и балет, и „телевизионни реклами“, които, разбира се, са заснети предварително от другите членове на нашата Младежка трупа. Автор на рекламите е нашият бивш и много талантлив член Тодор Христосков, който за своята пиеса „Завещанието на поп Григори” спечели много награди на различни театрални фестивали.

"Идеята взехме от една пиеса на полски автор, но после я доразвихме и пригодихме текста към нашите условия", сподели режисьорът Валери Еличов. Цялото интервю чуйте в звуковия файл:


Премиерните представления на скандалната сатира на  ТВ „риалити“ форматите „СПИН кралици“ на Младежка театрална трупа „Валери и приятели“ към Читалище „Асен Златаров 1940“ - Бургас са на 12-ти и 24-ти април от 19.30 ч  на сцената на Куклен театър - Бургас.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменя се представлението "Моето мъжко момиче" в НХК тази вечер

Представлението “Моето мъжко момиче", което трябваше да се играе от 19:00 часа в Културен дом НХК се отменя, съобщават организаторите.  Те поясняват, че в сички билети могат да бъдат върнати от местата, които са били закупени.

публикувано на 04.07.24 в 12:27

Редакторите на "Море" със заявка за нови рубрики и визия на списанието

Бургаското списание "Море" е с нова визия и нови редактори - Добрина Топалова и Бина Калс. Това е вторият брой за тази година и първо издание след избора на ново ръководство на Сдружение "Бургаска писателска общност", което издава списанието с финансовото съдействие на Община Бургас. За акцентите в  обновената концепция и подбора на автори,..

публикувано на 04.07.24 в 11:36

В продажба са билетите за конкурса "Бургас и морето"

Два формата на "Бургас и морето" ще представят тази година българската авторска музика в края на юли. Освен традиционния Национален конкурс за песен "Бургас и морето", Община Бургас стартира и конкурс за млад изпълнител "Бургас и морето". Новият формат е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване..

публикувано на 03.07.24 в 16:28
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на концерта по повод 10 години БНР Бургас през 2022 година.

Лятното турне на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристига в Бургас

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристигат в Бургас с лятното си турне и с новия си албум. Заглавието и на двете е "!Удивителни Въпросителни?". Музикантите ще се качат на сцената на Летния театър в Бургас тази вечер от 20:30 минути. Според изпълнителят, първият сингъл "Заедно сами " е подготвил появата на албума, но самият албум..

публикувано на 03.07.24 в 11:34

Изложба разказва за символиката в българските пафти

Изложба „Пафтите – вселена от знаци“ ще бъде открита днес в Етнографската експозиция в Бургас. Тя гостува от Регионалния исторически музей в Русе и в нея са представени пафти от края на 19 и началото на 20 век. Представени са  39 ювелирни закопчалки за колан от колекция от над 200 чифта.  Коланните украшения са част от традиционното..

публикувано на 03.07.24 в 11:05

Балетна школа "Сияние" с дебютен спектакъл в Дома на НХК

Балетната школа "Сияние" с ръководител балетмайстор-педагог Габриела Стефанова днес ще представи детския танцов спектакъл "Празникът на сезоните". Събитието е от 18 часа в Дома на НХК.   Спектакълът е дебютен за децата от балетната школа към Народно читалище "Фар-1946г" в Бургас. Спектакълът е и магистърски проект по балетна..

обновено на 03.07.24 в 10:52

Катя Христова открива изложбата си "О, миг поспри!"

Художничката Катя Христова открива днес своя изложба в Регионалната библиотека "Пейо Яворов" в Бургас. Тя е под надслов „О, миг поспри“ и включва около 30 картини. В тях авторката пресъздава две теми, които я вълнуват:  "Темите, които ме вълнуват са обърнати към природата и единението на човека с нея, онези дзен мигове, в които ти спира..

публикувано на 03.07.24 в 09:05