Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частични местни избори ще се проведат в село Орлинци

Снимка: БГНЕС

Частични местни избори ще се проведат в средецкото село Орлинци на 14 октомври. През април тази година бяха предсрочно прекратени правата на кмета на селото Лиляна Ангелова. Утре изтича срокът за подаване на заявления от страна на партиите, които искат да се включат в изборите, обясни председателят на Общинската избирателна комисия в Средец Ирина Камбурова-Тунтева. Тя допълни, че се очаква да се включат 4 партии, които са участвали и при предходните избори. Това са ПП "ГЕРБ", КОАЛИЦИЯ "БСП", ПП "ДПС" и КОАЛИЦИЯ "ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ". Към момента все още няма постъпили заявления на конкретни кандидати за кмет на село Орлинци. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Матева

"Народна партия истината и само истината" оспорва резултатите от изборите

"Народна партия истината и само истината" оспорва резултатите от проведените на 9 юни избори за членове на Европейския парламент и за народни представители. Искането постъпи чрез Централната избирателна комисия и е подписано от председателя на партията Венцислав Ангелов.  Заместник-председателят на ЦИК Росица Матева докладва пред колегите си..

публикувано на 20.06.24 в 14:19

Рая Назарян е председателят на 50-ото Народно събрание

Рая Назарян е избрана за председател на 50-ото Народно събрание. За нея гласуваха 131 народни представители. "Против" бяха 66 депутати, 39 се въздържаха. Другите кандидатури бяха Виктория Василева от "Величие", Петър Петров от "Възраждане" и Силви Кирилов от ИТН.  "На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са..

публикувано на 20.06.24 в 12:05

Депутатите трябва да изберат председател на НС

Депутатите от 50-тото Народно събрание ще проведат днес второто си заседание от 10 часа, на което се очаква да направят нов опит за избор на председател на парламента.  Преди това се очаква да се събере Председателски съвет, за да се обсъдят отново номинациите за поста. ГЕРБ няма да отстъпят от кандидатура на Рая Назарян за председател на Народното..

публикувано на 20.06.24 в 08:21
Христо Иванов

Христо Иванов подаде заявление за напускане на парламента

Христо Иванов подаде заявлението си за напускане на 50-ото Народно събрание. То е депозирано тази сутрин в деловодството на парламента, потвърдиха за БНР от пресцентъра на институцията. Ден след изборите на 9 юни Иванов подаде оставка като председател на партия "Да, България" и съобщи, че ще се откаже от спечеления депутатски мандат...

публикувано на 19.06.24 в 15:14

Не избраха Рая Назарян за председател на парламента

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС не беше избрана за председател на 50-ия парламент. При прегласуване за нея гласуваха 116 от народните представители, против бяха 69, 53-ма се въздържаха. ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента Резултати от прегласуването/Скрийншот/НС Последва почивка. След нея председателстващият парламента..

обновено на 19.06.24 в 12:44

С тържествено заседание откриват 50-ото Народно събрание /НА ЖИВО/

50-oто Народно събрание бе открито  от най-възрастния депутат – Силви Кирилов от "Има такъв народ". Лидерите на 7-те политически формации направиха изявления.  "Резултатите показват ясно, че след 4 години на политическа и обществена конфронтация, голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Друга немалка част от тях, гласувайки,..

обновено на 19.06.24 в 10:31

Бургазлии: Новите депутати трябва да правят компромиси и да има правителство

Първи работен ден ще имат днес новоизбраните 240 народни представители. 14 са депутатите от Бургас в 50-ото Народно събрание. Най-голяма е групата на коалицията „ГЕРБ-СДС“ с четирима представители - Жечо Станков, Любен Дилов, Галя Василева и Андрей Рунчев. ДПС е с трима депутати - Севим Али, Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан. От коалицията "ПП-ДБ" и..

публикувано на 19.06.24 в 08:10