Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Касабов: Георги Дражев е един от многото, ние го изключваме, сбогом и край

Валентин Касабов, зам.-предсетадел на „Обединени патриоти“ потвърди за БНР Бургас, че Георги Дражев е отстранен от НФСБ. Той цитира член от устава: „За нарушаване на етичните норми за колегиално и толерантно поведение, както и за уронване на доброто име, честта и достойнството на ръководството.“ 

"Той не спря да говори и плюе срещу партията срещу конкретни лица от ръководството. От тук нататък той няма място тук, като не му харесва. Ако не е доволен от политиката, ние се чудим какво прави в НФСБ. Този процес започна от миналите избори. Търпяхме, търпяхме, но всяко нещо си има граници."

Той призова Георги Дражев, ако има достойнство, да напусне и поста си на общински съветник и зам.-председател на Местния парламент в Бургас.

"Преди да станат знакови фигури заедно с Ангел Божидаров, къде бяха преди това? Някой да си спомня за Дражев преди съставянето на НФСБ? В една партия трябва да се работи в колектив, да се работи в общата идея. А те разбраха, че трябва да работят за собствената си идея."

На въпрос каква е съдбата на НФСБ Бургас Касабов заяви, че не се е случило нищо съдбовно. 

"Партията върви напред, развиваме се много добре. Какво общо има между фигурата Дражев и съдбата на НФСБ? Той е един от многото, който си тръгва, ние го изключваме, сбогом и край."


Подробностите в звуковия файл:


Снимка
Снимка: Флагман


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Георги Дражев е изключен от НФСБ? (ОБНОВЕНА)

Общинският съветник Георги Дражев е изключен от политическа партия „Национален Фронт за Спасение на България“. Това съобщава телевизия „Скат“. Като причини се изтъкват нарушаване на етичните норми за колегиално и толерантно поведение, както и за уронване на..

публикувано на 28.09.18 в 13:02
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Матева

Финално: 24 партии и 9 коалиции на изборите

Финално регистрирани са 24 партии и 9 коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. Това съобщи на брифинг говорителят и заместник-председател на ЦИК Росица Матева. Матева отбеляза, че подготовката за..

публикувано на 17.09.24 в 15:16

Без изненади в листите в Бургаско, но дали избирателят ще изненада с вота си?

Без изненади в листите за депутати тръгват към извънредните парламентарни избори водещите партии в Бургас. Водачите се очаква да останат същите като на последните извънредни избори през юни. 14 са депутатите, които ще изпрати в 51-ото Народно..

публикувано на 17.09.24 в 14:16

Ще има ли изборна интрига в Сливенско?

България отново е пред избор. Всъщност пак избори, и пак парламентарни. Те от години са някак си съпътстващи всички останали – местни, президентски и европейски. Едните отминават, но парламентарните остават – поне два пъти в годината, зависи от..

публикувано на 17.09.24 в 10:59
Урна за бюлетини при гласуване за парламентарни избори.

РИК Бургас разпредели местата в секционните комисии между партиите и коалициите

Районната избирателна комисия в Бургас разпредели между партиите и коалициите броя на местата в ръководствата на секционните избирателни комисии (СИК) и за техни членове за изборите на 27 октомври по време на заседанието си на 15 септември. Решения има за..

публикувано на 16.09.24 в 15:40

ПП изпрати писмо до ГЕРБ за приемане на 3 антикорупционни закона

Изпълнителният съвет на “Продължаваме промяната” изпрати писмо до партия ГЕРБ, в което посочва какво ще загуби България, ако настоящето Народно събрание не приеме трите антикорупционни закона. Става въпрос за закона за защита на лицата, подаващи сигнали..

публикувано на 15.09.24 в 15:08
Виктория Василева застана начело на формацията

ЦИК заличи регистрацията на "Има смисъл" за вота на 27 октомври

Централната избирателна комисия реши да заличи регистрацията на коалиция "Има смисъл" за участие в изборите за народни представители на 27 октомври тази година. Коалицията се представлява от депутата Виктория Василева, която напусна парламентарната група..

публикувано на 14.09.24 в 13:59
Румен Гайтански

Румен Гайтански - кандидат-депутат от Алианс за права и свободи в Сливен

Бизнесменът Румен Гайтански, по прякор Вълка, който в момента е в следствения арест ще бъде номиниран за кандидат-депутат от партията на Ахмед Доган - Алианс за права и свободи в Сливенски избирателен район. Това обяви пред БНР председателят на партията в..

публикувано на 13.09.24 в 18:08