Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

8 години затвор за Момчил Баев, причинил смърт при катастрофа

Бургаският окръжен съд наложи ефективно наказание от 8 години затвор на подсъдимия Момчил Баев за причиняване на смърт при катастрофа. При инцидента е загинала една жена, а друг човек е със средна телесна повреда. Катастрофата е станала на 18.05.2017 г. на общинския път между карнобатските села Детелина и Крушево. Момчил Баев се е движил с несъобразена скорост.

Заседанието беше гледано по съкратена процедура, тъй като подсъдимият призна всички факти от обвинителния акт. Като частни обвинители бяха конституирани родителите на загиналата жена. Според прокурора по делото, престъплението е извършено по непредпазливост и затова трябва да бъде наложено наказание от 10 години затвор при първоначален „общ“ режим, което да бъде редуцирано. Родителите на пострадалата жена поискаха наказанието да бъде 15 години затвор, тъй като Баев е имал и предишни осъждания. Неговият адвокат посочи, че те са били във време, когато подсъдимият е бил непълнолетен. Адвокатът поясни, че той не е оказал помощ на пострадалите, поради невъзможност и поиска наказание от 4 години затвор при първоначален „общ“ режим, което да бъде редуцирано.

Съдът потвърди мярката за неотклонение „Подписка“ спрямо Баев. Присъдата на Окръжния съд в Бургас може да бъде обжалвана или протестирана пред въззивна инстанция в 15-дневен срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Катастрофа и аварирал тежкотоварен автомобил на пътя Шумен - Карнобат

Катастрофа стана на пътя Шумен - Карнобат в района на село Веселиново около 15 часа днес, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".  Час и половина по-късно в същия участък аварира тежкотоварен автомобил. Малко преди 17 часа движението по път  II-73 край село Веселиново (при 32-рия километър) бе възстановено.  Преди това временно то се..

публикувано на 25.09.24 в 16:40
Христо Христов, кмет на Болярово

Над двойно повече служители ще пазят границата от управлението в Болярово

Над двойно повече служители ще пазят българо-турската граница от управлението в Болярово. Щатът на службата в пограничната ямболска община ще бъде увеличен поетапно от 120 на 300 бройки, съобщи кметът Христо Христов. И сега реално толкова хора осигуряват охраната, когато към назначените се прибавят и командированите от агенцията на Европейския..

публикувано на 25.09.24 в 12:55

Хванаха румънец да шофира с канабис

Румънски шофьор е задържан за денонощие след като е заловен да кара след употреба на наркотични вещества, съобщават от ОД на МВР. 37-годишният турист е спрян вчера следобед на територията на село Крушевец от служители от Регионалната дирекция "Гранична полиция". Пробата е показала, че шофира с канабис. Автомобилът му е иззет.  Час и половина..

публикувано на 25.09.24 в 09:49

Над 14 500 кутии контрабандни цигари в камион откриха на МП "Лесово"

Над 14 500 кутии контрабандни  цигари в камион с авточасти откриха митническите служители на Митнически пункт "Лесово", съобщават от там.  Проверката е извършена в рамките на съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност" и..

публикувано на 24.09.24 в 10:18

Заведения за хранене горяха в Несебър и Приморско

Пожар горя в бистро в несебърския квартал "Камелия". Инцидентът е от 19 септември. Сигналът е подаден около 6:00 часа в Районно управление - Несебър.   Огънят е потушен от един противопожарен екип. При извършения оглед е установено, че пожарът е възникнал в кухненското помещение на обекта. Засегнати са покривната конструкция и междинната стена..

публикувано на 24.09.24 в 08:59

Софиянец се удави край Синеморец

Тялото на 68-годишен софиянец е открито край с. Синеморец.  Сигналът е подаден на 19 септември около 11:45 часа в Районно управление - Царево.  Мъжът се е удавил в неохраняемата зона на плаж "Бутамя". Тялото му е откарано за аутопсия в държавната болница в Бургас.  Работата по случая продължава.

публикувано на 24.09.24 в 08:20

Спартакиада на полицаи в подкрепа на децата на загинали техни колеги

В Слънчев бряг започна втората Национална спартакиада на синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР). Тридневното спортно мероприятие събира всички победители от регионални благотворителни турнири, проведени през годината, като част от традиционната кампания „С обич за децата, в памет на бащите – герои!“ на синдикалната федерация. Целта е да..

публикувано на 21.09.24 в 17:10