Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заличават фермата на Ана Петрова от Болярово, евтаназират всички животни

Снимка: БГНЕС

Със заповед от ОДБХ – Ямбол фермата на Ана Петрова трябва да бъде заличена от регистрите, а животните в нея да бъдат евтаназирани. Заповедта е връчена на стопаните,  но  в нея не е посочена дата или срок за изпълнение.

Заповед за заличаване на регистрацията на фермата на Ана Петрова и Тодор Тодоров като животновъден обект е издадена от Областната агенция по безопасност на храните в Ямбол.

Заличаването на обекта включва и евтаназиране на животните от стадото. Припомням, че за унищожаване на стадото от над 100 овце има издадена заповед от  шефа Националната агенция д-р Дамян Илиев от 18 юли, заради положителни проби на чума. Лично министър Румен Порожанов отложи нейното изпълнение с аргумента.

„Защото самият обект е извън трикилометровата зона, извън населени места, животните не са имали достъп до други животни. Ще бъдат взети проби“

Втори проби от животните обаче не бяха взети, тъй като стопаните отказаха да пуснат ветеринари във фермата си, тъй като се съмняваха от манипулации.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВКС потвърди 4-годишна присъда на Апелативния съд в Бургас за контрабанда на хероин

Четиригодишна присъда за контрабанда на хероин, постановена от Окръжния съд в Ямбол и Апелативния съд в Бургас, потвърди Върховният касационен съд. Осъденият е молдовският гражданин Сергей Б., който бил хванат с близо килограм от наркотика при проверка на автомобил на граничния пропускателен пункт в Лесово на 17 април 2023 година. Внесеният от..

публикувано на 23.05.24 в 11:28

ТИР се обърна край с. Прилеп, пътят е затворен

ТИР се обърна след село Прилеп посока Шумен, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Водачът, който е от молдовски произход, е пострадал леко. Пътят е изцяло затворен, а движението е пренасочено по прохода през Люляково към Айтос. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Камчия - Съединение..

публикувано на 23.05.24 в 09:41
Снимката е илюстративна.

Хванаха управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран

Несебърската полиция хвана управител на комплекс в Слънчев бряг да краде вода от противопожарен кран, за да напълни басейна в почивната база в квартал Чайка, съобщи Областната дирекция на МВР в Бургас. Проверката била направена по сигнал, получен вечерта на 22 май около 22:50 ч. Изпратените полицаи заварили 54-годишният управител да пълни басейна със..

публикувано на 23.05.24 в 07:43

Разследват полицай от Твърдица заради клипове с нецензурно съдържание

Дирекция „Вътрешна сигурност“ е започнала разследване срещу полицай от Районно управление Твърдица във връзка с евентуалното му участие в тиражирането в социалните мрежи на видеоклипове и коментари с нецензурно съдържание. Образувано е и дисциплинарно производство.   Служителят е временно отстранен от длъжност до приключване на производството. По..

публикувано на 22.05.24 в 15:25

Шофьор е хванат с 1,67 промила алкохол зад волана

56-годишен мъж от Нови Искър е спрян за проверка от Районно управление - Руен в село Люляково. Случаят е от 00:13 часа снощи.  Полицията установила, че водачът шофира след употреба на алкохол с концентрация - 1,67 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, а автомобилът е иззет.  Работата по случая продължава.

публикувано на 22.05.24 в 07:35

Двама са задържани при полицейска спецакция в „Победа“ /ОБНОВЕНА/

Двама са задържани при специализирана полицейска акция на територията на бургаския квартал „Победа“. Открито е голямо количество от т.нар „друсан чай“, както и мобилна лаборатория за производството на наркотика. Двамата мъже, на 48 и на 26 години, са криминално проявени. В началото на март месец в обитаваната от тях къща в кв...

обновено на 20.05.24 в 16:50

Млад водач се блъсна в крайпътно заведение, шофирал с 0,86 промила

Снощи на пътя, който е от бургаския квартал „Банево“ в посока кв. „Ветрен“, до кръговото кръстовище, самостоятелно е катастрофирал 19-годишен мъж от каменското село Кръстина, съобщи полицията. Причината е движение с несъобразена скорост. Той е имал 1 година стаж зад волана. Блъснал се е с лекия автомобил, който е управлявал - последователно в каменен..

публикувано на 20.05.24 в 08:46