Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Витанов в Бургас: Евроизборите предопределят бъдещето на България

„Евроизборите предопределят бъдещето на България. Ако ние искаме да променим Европа, преди всичко трябва да можем и да знаем как да променим собствената си държава“.  Това заяви кандидатът за евродепутат на БСП Петър Витанов на среща с членове, симпатизанти и граждани в Бургас.  „През последните няколко години ние съумяхме да  направим един истински екип от морални, честни и подготвени хора. Вярвам, че този екип съвсем скоро ще го трансформираме в управленски екип, защото съм убеден, че Българската социалистическа партия  е единствената, която би могла да даде някаква алтернатива на днешното управление“, подчерта той.

Витанов посочи, че се наблюдава една критичност към ЕС. „Може би тя е насочена към неточното място, защото ЕС  предоставя възможности, само че правителството ни не успява да се възползва от тези възможности, то не е в състояние да отстоява националния ни интерес. Правителството усвоява европейски пари, само че не създава икономически растеж. В продължение на десет години то унищожава България“, каза още кандидатът за евродепутат.

От своя страна, кандидатът за евродепутат от листата на левицата Тодор Стоилов посочи, че БСП за пореден път показа, че е мъдра партия и не е партия на вожда. „Това се показа и на изминалите 9-часови дебати при подреждането на листата“, каза той и добави: „Макар и с един глас да е повече, важното е да победим  ГЕРБ, защото  ние ще покажем на обществото, че има нова конфигурация. С ясно съзнание можем да ударим по масата и да кажем, че народът вече иска промяна“.

На събитието присъстваха народните представители от ПГ на "БСП за България" Петър Кънев, Николай Тишев,  председателят на ОбС на БСП - Бургас Живко Господинов, областният лидер Стойко Танков, председателят на МО в БСП - Бургас Васил Иванов.

Преди това мероприятие Петър Витанов проведе среща разговор с граждани на Средец, на която присъстваха и Петър Кънев, Николай Тишев и председателят на ОбС на БСП-Средец Йона Чобанова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия растеж.  Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с ДПС. По думите на Сачева..

публикувано на 17.06.24 в 16:51

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам...

публикувано на 17.06.24 в 15:20

Ешереф Ешереф, ДПС: Оптимист съм за стабилно редовно правителство

България ще има стабилно редовно правителство, аз съм оптимист. Това заяви пред БНР Бургас избраният за депутат от ДПС Ешереф Ешереф. Той посочи, че ръководството на партията ще участва в започващите днес преговори за съставяне на кабинет, по покана на ГЕРБ, въпреки заявената позиция на част от останалите партии. ПП ДБ няма да се..

публикувано на 17.06.24 в 14:05

ПП-ДБ няма да се отзове на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС

Коалицията ПП-ДБ няма да се отзове на поканата на ГЕРБ-СДС за преговори за съставяне на правителство и законодателни приоритети. Това съобщиха от ПП-ДБ за БНР. Разговорите с третата политическа сила трябваше да започнат в 15 часа. " Благодарим за отправената покана от днес за днес", посочват от формацията в своя позиция и подчертават, че ще бъдат..

публикувано на 17.06.24 в 13:13

Първото заседание на новото Народно събрание ще е в сряда

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат клетва и ще трябва да изберат председател на Народното събрание - процедура,..

публикувано на 17.06.24 в 09:48

Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание

Днес се очаква президентът Румен Радев да обяви решението си кога ще свика новото 50-то Народно събрание. Първото заседание на парламента вероятно ще бъде свикано тази седмица - може би в сряда. На първото тържествено заседание новоизбраните депутати трябва да положат клетва. "В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите,..

публикувано на 17.06.24 в 07:21
Атанас Зафиров

Избраха Атанас Зафиров за временен председател на БСП

За временен председател на БСП е избран Атанас Зафиров. Той е от Бургас. От 2008г. е член на Националния съвет на БСП, от 2006г. областен координатор, а от 2010 г. областен председател на БСП Бургас. От началото на 2017г. е член на ИБ на НС на БСП. Бил е н ароден представител е в 42-ото, 43-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание...

публикувано на 15.06.24 в 14:32