Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Queen трибют на крепостта Туида

| обновено на 16.07.19 в 08:10
Снимка: Античен форум - Ст. Загора, sound check

Трибют с песните на Queen ще се проведе днес на крепостта Туида в Сливен! Държавна опера-Стара Загора гостува от 21.00 часа със  своя успешен музикален проект "Шоуто продължава".

"Barcelona", която Фреди Мерюри изпя в дует с Монсерат Кабайе и отвори вратата за съвместните изпълнения на оперни гласове  с рок и поп певци, ще бъде изпята от сопраното Елена Петрова и Теодор Койчинов. Той представя  още 14 песни в концерта  с усещане за Queen. "Bohemian Rhapsody", "The Show Must Go on", "Who Wants to Live Forever", "We are the Champions", "I want to break free",  "Somebody to Love", "We Will Rock You",  "Love of My Life" в новите интерпретации, в оркестрациите на Пламен Проданов, Свилен Димитров и Димитър Косев.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фолклорен ансамбъл "Никола Гинов"-едно танцово семейство на 50 години

Фолклорният танцов ансамбъл „Никола Гинов“ отбелязва 50-годишен юбилей с голям концерт на Летния театър. Събитието е на 28 юни от 20.30 часа. Пред Морското казино е подредена и тематична изложба за историята на ансамбъла. Над 200 танцьори, певци и музиканти на възраст от 6 до 62 години ще излязат на сцената, за да отбележат подобаващо..

обновено на 28.06.24 в 15:42

В Бургас гостува изложбата „Пафтите – вселена от знаци“

Изложбата „Пафтите – вселена от знаци“ на Регионалния исторически музей в Русе ще гостува на Бургас. Експозицията може да бъде разгледана от  3 юли 2024 година (сряда) от 17:30 часа в Етнографския музей на ул. „Славянска“ 69. В залата за временни експозиции на първия етаж ще бъдат представени над тридесет образци на ювелирното изкуство. Пафтите са..

публикувано на 28.06.24 в 14:42

Вечната приказка "Красавицата и звяра" в мюзикъл на бургаска сцена

Мюзикълът „Красавицата и Звяра“ ще бъде представен на 1 юли от 20.30 часа на Летния театър в Бургас. Продукцията на Държавна опера Варна е основана на френската класическа приказка и адаптирана от едноименния анимационен филм на Уолт Дисни, който печели „Оскар“ за 1991 г. Оценен на Бродуей като един от най-добрите мюзикъли на всички времена, той..

публикувано на 28.06.24 в 14:00

Мери Бойс Бенд с концерт за рождения ден на остров Света Анастасия

Концертът на Мери Бойс Бенд на остров Света Анастасия ще бъде истинско морско приключение. На 15 август (четвъртък), навръх 10-тия рожден ден на най-популярната туристическа дестинация в България и имения ден на Мери, групата ще изпълни най-големите си хитове. На живо ще прозвучат любими песни от албумите „Непознати улици“, „Само за теб“, „Дългият път..

публикувано на 28.06.24 в 13:41
архив

Ясни са групите, които ще свирят на Джулай морнинг в Бургас

Бургаският концерт на Джулай морнинг ще се проведе до Моста с начало в 20 часа на 30 юни, информират от Общината. Както всяка година, ще бъде осигурена дежурна медицинска помощ и воден спасител, охрана и дървен материал, с който компаниите да си запалят свой огън, около който да се съберат. Входът за концертите е свободен. За доброто музикално..

публикувано на 28.06.24 в 13:35

"Тайният оркестър" с концерт на "Солинария" в Созопол

Произведения от световната класика са подготвили музикантите от „Тайният оркестър“ за четвъртото издание на младежкия арт фестивал „Солинария“. Новосформираният камерен оркестър е съставен от млади музиканти, лауреати на множество национални и международни конкурси и фестивали, разказва диригентът Николай Стоев.  "За фестивала "Солинария сме ви..

публикувано на 28.06.24 в 11:57

Магията на хоровото пеене във фестивала "Нека да е лято..."

Бургас е домакин на Втория национален хоров фестивал с международно участие. Инициативата за тридневното събитие е на читалище „Фар 1946“ и се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас и Министерството на културата. Откриването е от 18.30 в дома на НХК. 9 хорови състава с над 150  изпълнители пристигат в Бургас за фестивала, който се..

обновено на 28.06.24 в 11:21