Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бегликташ ще стане сцена на аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина"

Тракийското светилище Бегликташ  отново ще стане сцена за аудио-визуален спектакъл "Звук и светлина". Община Приморско, кани своите жители и гости на 27 юли от 21:00 часа , да усетят светилището по един интересен и вълнуващ начин – посредством аудио–светлинното шоу „Звук и светлина“. Спектакълът ще се състои там за четвърти път, поради големия интерес, който предизвика през последните години. Специално написана за  събитието музика, допълнена със светлинно шоу грабна публиката миналата година.  Цялата картина ще бъде допълнена с уникална хореография, показваща, какво се е случвало на това свещено място назад във времето. Продължителността на спектакъла е 20 мин.

Билети се продават на касите на Туристически център- Приморско, който се намира в сградата на община Приморско и каса Бегликташ.

 Автобусът ще тръгне в 19:30 часа от спирката пред  Исторически музей Приморско. Въведени са специални мерки за движение. До светилището ще бъдат допускани само автомобили с трудно подвижни хора, а останалите ще бъдат пренасочвани на паркинг, от който има осигурен вътрешен транспорт. Десет минути преди началото, ще бъде преустановено движението на автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предстои "Киноваканция" в Бургас

В рамките на три дни, от 14 до 16 юни, в зала „Тончо Русев“ на Дома на Нефтохимика - Бургас любителите на седмото изкуство ще се пренесат в света на българското кино с фестивала „Киноваканция“. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на най-новото от игралното, документално и анимационно българско кино. През последните години най-новото..

публикувано на 03.06.24 в 13:29

Бургас е домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал

От 6 до 9 юни 2024 г. Бургас ще бъде домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. В града на поетите ще има четения и професионални срещи на повече от 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти и национални институции от черноморските държави Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България. В рамките на трите фестивални дни..

публикувано на 03.06.24 в 13:06

В събота започва Burgas Open Fest

На 8 юни (събота) от 18:00 часа, дворът на НХК ще бъде домакин на тазгодишното издание на Отворен фестивал Бургас (Burgas Open Fest). Събитието е насочено към любителите на музикалното и визуално изкуство и обещава разнообразна и вълнуваща програма, съобщи Община Бургас.  На входа посетителите ще имат възможността да разгледат фотоизложба и базар за..

публикувано на 03.06.24 в 11:11

Антоанета Добрева - Нети гостува с моноспектакъла си "Глас" в Бургас

Антоанета Добрева - Нети влиза в ролята на дубльорката на Мария Калас в първия си моноспектакъл "Глас" от Елена Алексиева. Премиерата беше в началото на месец март в Театър "Българска армия". Режисьор на спектакъла е Ивайло Христов, а музиката – на Добрин Векилов-Дони. "Глас" е първият моноспектакъл, изигран от жена в историята на Театъра на..

публикувано на 03.06.24 в 10:50

Нестинарски игри в село Българи отбелязват Деня на св. св. Константин и Елена

С нестинарски игри село Българи ще отбележи Д еня на св. св. Константин и Елена по стар стил днес и утре, съобщи кметът на Царево Марин Киров. От общината са организирали много богата фолклорна програма, чийто акцент ще е автентичната странджанска музика.  "На сцената ще излязат прочутите певци Манол Михайлов, Костадин Михайлов, Златка..

публикувано на 03.06.24 в 10:36

Балетният спектакъл "Сънят на Пилат" гостува на бургаска сцена

Балетният спектакъл "Сънят на Пилат" гостува днес на сцената на Бургаската опера. Държавна опера-Стара Загора ще представи танцовата мистерия по музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев. Балетната трупа е под ръководството на примабалерината, хореограф и педагог Силвия Томова. В спектакъла участват още хорът и оркестърът на..

публикувано на 03.06.24 в 09:30

Изложбата "Пробуждане между редовете", родена от истории за женската сила, гостува в Бургас

Със силно послание и многообразие от художествени стилове изложбата “Пробуждане между редовете” ще срещне жителите и гостите на Бургас с въздействащото изкуство на 23-ма български артисти, вдъхновени от женската сила. Tе разгръщат  своя визуален прочит на 30 истории, написани от общността на Жените Survivors.   Експозицията се реализира с..

публикувано на 03.06.24 в 09:10