Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаела Филева ще окуражава талантите на „Музикален импулс 2019"

Гала концерта в третото издание на конкурса за млади изпълнители е на 11 август на Летния театър


За първа година „Музикален импулс“ ще има своя песен емблема. Тя е създадена от идейния двигател на конкурса Стефан Лачев. В записа й се включват най-добрите участниците от двете досегашни издания. Песента ще прозвучи за първи път на гала концерта под надслов „Бъдещите големи звезди на България“ на 11 август от 19.30 часа на Летния театър. Специален музикален гост ще бъде певицата Михаела Филева.

Тя е сред най-обичаните млади изпълнителки в момента, идол на 90% от подрастващите. Важно е за нас участниците да усетят атмосферата от това да си с истинска звезда на сцената“, каза в студиото на БНР-Бургас днес Стефан Лалчев.

Националният конкурс за млади изпълнители на популярна музика се организира от арт център „Точно време“. „Музикален импулс“ успя да си изгради името на един от водещите конкурси за млади таланти в България, а с тазгодишното издание екипът е решен да надгради постигнатото до момента. Интересът към конкурса е голям и от тази година участниците в него вече минават през предварителна селекция.

„Като изпълнител, наблюдаващ развитието на много млади таланти на форуми из страната, оставах подразнен-винаги може да се направи по-добре, без компромис за звук, за сцена, да се почувстват децата като истински професионалисти. Така се роди идеята за конкурса“, посочва Лалчев.  

Начело на журито тази година отново застава обичаният от няколко поколения българи изпълнител и един от водещите вокални педагози в България, Доц. Етиен Леви. Освен него изпълненията ще оценяват дългогодишният музикален продуцент от БНР Мая Райкова,  Атанас Стоянов познат просто като Наско от БГ Радио. За втора поредна година в състава на журито на „Музикален импулс“ влиза Уилям Лестър. Родом от САЩ, той  е един от водещите вокални педагози във Великобритания, с опит като част от екипа на големи продукции като The Voice UK, The Voice Kids UK, X Factor UK. Лестър ще има и  уъркшоп в рамките на конкурса с финалистите в  от III, IV и V възрастови групи.

Интервюто със Стефан Лалчев и Жени Лалчева, чуйте в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фотографска изложба представят учениците от школата на ЦПЛР-Бургас

Фотографската изложба "Първи стъпки във фотографското изкуство" ще бъде открита днес,20 май от 18.00 часа в Културен център "Морско казино", зала "Петя Дубарова". Събитието е организирано от Школата по фотография към ЦПЛР-Бургас с ръководител Алия Казанджиева. Учениците са на възраст от 7 до 12 клас от различни бургаски  училища. Школата е разкрита..

публикувано на 20.05.24 в 14:31

Бургас ще е домакин на 18-тия Международен литературен фестивал „Свято слово“

В месеца на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука и славянската книжовност, Бургас за осемнадесети път става домакин на Международния фестивал „Свято слово“ – Майски срещи на славянските творци. Откриването ще бъде на 27.05.2024 г. от 18.00 ч. в Дом на писателя Бургас, ул. „Вола“1. От първото издание през 2007 г. досега в нашия град са..

публикувано на 20.05.24 в 14:28
Център за съвременно изкуство и библиотека - Бургас

Нова творческа среща "За хвърчащите хора" в библиотеката

Младежите от Клуба по творческо писане към Центъра за млади таланти представят днес петия брой на създаденото от тях списание "За хвърчащите хора". Срещата е от 18 часа в библиотеката. В списанието са включени художествени творби, с които авторите има защо да се гордеят - не само защото някои от тях вече им донесоха награди, а защото и в поезията, и..

публикувано на 20.05.24 в 09:42

Мери бойс бенд ни казват "Здравей"

Група "Мери бойс бенд" са ни казвали много неща през годините-с тях сме се смяли, плакали, били сме силни, щастливи, носталгични какво ли не вече почти 30 години, но сега ни казват просто „Здравей“. Така е озаглавен първият сингъл от предстоящия им нов албум. Именно в репетиционната намираме Мери, която споделя: "Това ни се прищя да кажем...

обновено на 19.05.24 в 20:41

ТФ "Петлите" с първо място на фестивал в Прага

Танцова формация "Петлите" участва в Международен фестивал в Прага, където представи Бургас и страната. В двата танца, изиграни пред публика и жури, се включиха 20 деца и младежи. Освен първо място на Фестивала, най-малкият танцьор получи награда за най-атрактивен участник.  Ръководителят на "Петлите" Георги Димитров, получи награда за цялостен принос..

публикувано на 19.05.24 в 12:00

"Горещи тела" ще покаже седем миниатюри на млади хореографи в НХК

7 миниатюри на млади хореографи от страната и чужбина ще бъдат представени в рамките на проекта „ГОРЕЩИ ТЕЛА“ на сцената на Културен дом НХК днес от 18:30 часа. „ГОРЕЩИ ТЕЛА“ / HOT BODIES /е обучителна перформативна програма, която се реализира за трета година в България. Тя ще се проведе в три български града - Бургас, Велико Търново и София, 10..

публикувано на 19.05.24 в 10:00
МиГ-17

В Европейската нощ на музеите с безплатна експозиция в Авиомузея

Авиомузей - Бургас ще се включи в Европейската нощ на музеите от  днес. Той ще бъде отворен от 17:00 – 22:00 ч., входът ще е свободен. Разнообразие от прожекторни светлини ще създадат визуален ефект върху самолетите, превръщайки нощната разходка в незабравимо преживяване с летателните апарати, сред които има представители на селскостопанската,..

обновено на 18.05.24 в 14:04