Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидати за кметове и общински съветници от община Несебър ще бъдат задържани за търговия с гласове

ЦИК разреши задържането на кандидати за кметове в Несебър и Свети Влас и за общински съветници в Несебър.
Снимка: БГНЕС

По искане на главния прокурор Сотир Цацаров Централната избирателна комисия е разрешила да бъдат задържани и привлечени към наказателна отговорност за търговия с гласове Николай Димитров, независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър - Петър Тодоров, Георги Георгиев и Константин Лефтеров, както и Атанас Япаджиев, регистриран като кандидат за кмет на кметство - гр. Свети Влас.

След като им бъдат повдигнати обвинения, петимата ще бъдат задържани за 72 часа, научи "Хоризонт" от прокуратурата.

Преди дни в Несебър се проведе специализирана полицейска акция, в която участваха ГДБОП, служители на Антикорупционната комисия и бургаската жандармерия. Беше направен обиск на дома на Николай Димитров и на магазина на съпругата му. Тогава той обясни, че полицията е търсила списъци, свързани с покупко-продажба на гласове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Спецакция на ГДБОП в дома на кмета на Несебър

Специализирана полицейска акция се проведе в Несебър. В нея участваха ГДБОП, служители на Антикорупционната комисия и бургаската жандармерия. Домът на кмета на Несебър Николай Димитров и магазинът  на съпругата му Нури бяха обискирани днес...

обновено на 19.10.19 в 18:07
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обучение по Първа помощ се проведе в Бургас

Обучение по Първа долекарска помощ се проведе днес в Бургас. Организатори са местната структура на Българския червен кръст и зам.- директора на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров. В обучението участваха представители на институции, НПО и граждани...

публикувано на 31.05.24 в 16:44

Разбиха наркооранжерия в с. Суходол, общ. Средец

52-годишен криминално проявен бургазлия е задържан след  специализирана полицейска операция в с. Суходол, общ. Средец. Там униформените са  открили специално обособен парник, в който се отглеждали 83 канабисови растения с различна големина. Намерени и..

обновено на 31.05.24 в 10:55

При рязко спиране на градски автобус пострада кондуктор (ОБНОВЕНА)

Слушател на БНР Бургас сигнализира за инцидент с градски автобус по бул.„Демокрация“. П острадала е жена при рязко спиране на автобус „Б11“. Причината за това е маневра на автомобил на пътя. Жената е била кондуктор в автобуса, когато шофьорът е натиснал..

обновено на 31.05.24 в 10:54

Двама чужденци загинаха в Слънчев бряг /ОБНОВЕНА/

Двама чуждестранни туристи, по неофициална информация семейство, са скочили от 7-ия етаж на хотел в Слънчев бряг.  Те са загинали на място.  Около 5:30 ч. днес в Районното управление в Несебър е получено съобщение за инцидент в хотел в Слънчев..

обновено на 30.05.24 в 14:14

25-годишен шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас

25-годишен шофьор блъсна с колата си жена, пресичаща на пешеходна пътека в Бургас. Инцидентът се случва малко след 19 часа снощи  на централния булевард "Христо Ботев" близо до пресечката с улица "Цар Петър".   Пострадалата 38-годишна бургазлийка..

публикувано на 30.05.24 в 08:26

Откриха торби с метамфетамин в апартамент в "Славейков"

Пет торби с метамфетамин са намерени при проверка в дома на 48-годишен мъж от Бургас, съобщават от полицията. Жилището се намира в ж.к. "Славейков".  Общото количество наркотик е около 150 грама. Мъжът е осъждан, той е задържан за срок до 24..

публикувано на 29.05.24 в 08:44

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на кметството на Шивачево (обновена)

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ около 3.00 часа в сградата на кметството на Шивачево. Задействана аларма е издала крадците. Д вама са стреляли срещу отзовалия се на алармата охранител. Това съобщиха от Районна прокуратура Сливен, където вече се води..

обновено на 28.05.24 в 15:06