Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Бачийски спечели делото за клевета

Общинският съветник Константин Бачийски спечели делото срещу д-р Михаил Тиков.

Делото  срещу Бачийски бе заведено, заради изявления на общинския съветник и колегата му Георги Дражев преди повече от година. На пресконференция тогава, те заявиха, че Медицински център 3 в к-с „Меден рудник“ е продаден на "Булфарма" незаконно, а решение на общинския съвет по темата е било подменено.  От дружеството чрез изявление до медиите, отрекоха обвиненията и заявиха, че ще съдят двамата съветници.

В продължение на близо две години различни съдебни състави се опитваха да разберат, без резултат в какво точно се състои клеветата срещу д-р Тиков.

Според Бачийски, той само е изнесъл данни за незаконната продажба и нарушенията при нея без никъде да споменава името на д-р Тиков.

През 2017 год. Бачийски определи сделката за незаконна, тъй като според него продажната цена е била под пазарната и не е бил проведен търг с участието на различни кандидат-купувачи, което да доведе до по-високи приходи в общинската хазна.

Общинският съветник алармира за незаконносъобразния акт, който ощетяваше не само жителите на комплекса, но и всички граждани, тъй като според сделката общинската собственост беше продадена на цена с 1 200 000 лева по-ниска от възможно най-ниската цена, която позволява закона.

Ако да защитаваш общественият интерес е престъпление – съдете ме!“, заяви Константин Бачийски пред състав на Бургаски районен съд.

В крайна сметка се оказа, че изнесените данни отговарят на истината. Дългите съдебни битки, поради липса на доказателства за въпросната клевета приключиха, но със задължението към Михаил Тиков да заплати 8000 лева, разноски по делото.

В момента Константин Бачийски с лични средства води дела за защита на общинската собственост върху спортния комплекс „Черноморец“ в Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Константин Бачийски : Делото срещу мен и Георги Дражев е вид сплашване

 Делото за клевета срещу общинския съветник Константин Бачийски беше отложено днес. То е заведено от частния тъжител Михаил Тиков, заради изявления на Бачийски и колегата му Георги Дражев преди повече от година. На пресконференция тогава, те заявиха ,че..

публикувано на 20.03.19 в 15:56
ВИЖТЕ ОЩЕ

Само за седмица в Сливенска област са станали 9 катастрофи

Само за седмица в Сливенска област са станали девет автомобилни катастрофи, с трима ранени, без загинали, обяви главен инспектор Илиян Николов, началник на КАТ Сливен. Катастрофите с ранени са на територията на Сливен, Котел  Твърдица.   При един от..

публикувано на 21.10.24 в 16:56
Главен инспектор Пламен Николов

Изпращането на SMS по време на шофиране увеличава риска от катастрофа 23 пъти

„Използването на телефон по време на управление на моторно превозно средство увеличава риска от пътен инцидент четири пъти, а изпращането на текстови съобщения – около 23 пъти.“ За това предупреди началникът на „Пътна полиция“ в Областната дирекция на..

публикувано на 21.10.24 в 16:15

Бургас и Варна са с най-много подадени сигнали за нарушаването на изборното законодателство

Бургас и Варна са градовете с най-много подадени сигнали за нарушаването на изборното законодателство. Това съобщиха от МВР. До момента 37 души са задържани при операции на полицията. "До момента на територията на цялата страна са проведени общо 193..

публикувано на 21.10.24 в 12:01

Гори хале за производство на ядки в Карнобат /ОБНОВЕНА/

Локализиран е пожарът, възникнал тази сутрин в производствено хале на фирма за търговия с ядки в Карнобат.   Вътре обаче продължават да горят машини и продукция. Срутил се е металния покрив на халето, което затруднява гасенето..

обновено на 21.10.24 в 11:26

Девет души са задържани при операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца

Служители на дирекция „Киберпрестъпност“ –ГДБОП са провели специализирани полицейски операции срещу противодействието на онлайн сексуалната експлоатация на деца на територията на цялата страна. Акциите са осъществени  през последните два месеца, под..

публикувано на 19.10.24 в 12:23

Поход днес в Бургас срещу трафика на хора

Фиктивни бракове на българки с чужденци от страни извън Европейския съюз е една от новите схеми в трафика на хора, обясни Росица Янева,секретар на Местната комисията за борба с трафика на хора към Община Бургас.  Момичетата се женят най-често в..

обновено на 19.10.24 в 10:56

АПИ: Пешеходен светофар с бутон и уширения на пътя в Маринка е в разрез със Закона за движение по пътищата

 Агенция „Пътна инфраструктура“ е въвела всички необходими мерки за осигуряване на пътната безопасност на път I-9 Бургас - Малко Търново, в участъка, преминаващ през село Маринка, съгласно своите компетенции и спазвайки законовите изисквания.Това се..

публикувано на 19.10.24 в 08:10