Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставиха в ареста обвиняемите за взрива в къщата в Черноград

Снимка: Архив

Оставиха в ареста двамата обвиняеми за взрива в къща, в айтоското село Черноград. Пред Бургаския апелативен съд днес те поискаха мерките им за неотклонение да бъдат променени в "домашен арест".

Антон Кабадов е обвинен в поръчителство на взрива в къщата на бившата му съпруга. Двамата са имали проблеми, свързани с издръжката на детето им. Приятелят му Димитър Недялков е обвиняем за извършването на самото престъпление. По време на заседанието той призна, че с Кабадов са приятели от години, знаел е за семейните му проблеми и затова е решил да му помогне като сплаши с взрива бившата му съпруга.

На предното заседание, никой от двамата не призна вината си. Адвокатът на Недялков Веселина Василева посочи в началото на днешния процес, че няма доказателства той да е извършил престъплението, има постоянен адрес и няма да се укрие. Впоследствие обаче тя напусна залата, заради ангажимент към друго дело и Недялков направи самопризнанието.

Адвокатите на Кабадов обясниха, че той няма да се укрие, въпреки че постоянният му адрес е в Германия. Те посочиха, че той може да изтърпи мярка домашен арест в дома на майка му в Средец. Защитниците обясниха, че той има семейство в Германия и собствена строителна фирма с 9 работници. Той има висок морал, доказателство за това са даренията, които е правил към фондации, обясни адвокат Бойчо Боев. „Праща пари на африканските деца по някакъв начин. Има вече 4-5 дарения. Превежда ги на фондация“, поясни той.

Пред бургаските магистрати Кабадов обясни, че няма да се укрие, защото знае, че последиците след това ще са сериозни. Той поиска да бъде пуснат под „домашен арест“, за да работи дистанционно - да издържа семейството си и да изплаща издръжката на другото си дете.

За подобно престъпление се предвижда затвор от 1 до 8 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Двамата обвинени за взирва в село Черноград остават в ареста

Мярка за неотклонение „задържане под стража“ наложи Окръжният съд в Бургас на двамата мъже обвинени за взрива в къща, в айтоското село Черноград. Антон Кабадов е сочен за поръчител, а Димитър Недялков за извършител на взрива. И двамата заявиха в..

публикувано на 21.11.19 в 17:53
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-малко престъпления по морето, предизвикателство е пътната безопасност

Намаляване на криминалните престъпления по Южното Черноморие в началото на туристическия сезон отчете полицията в Бургас на официална церемония по случай професионалния си празник - 5 юли. Предизвикателство пред органите на реда е..

публикувано на 04.07.24 в 12:33
Полицейска проверка в Бургас.

Полицията хвана трима пияни шофьори в Поморие, Синеморец и на пътя Бургас - Средец

Трима пияни шофьори задържаха вчера полицейски служители в Поморие, на пътя Бургас - Средец и Синеморец. Водач с 1,30 промила алкохол бил хванат още 6.08 ч сутринта в Поморие край магазин на верига хипермаркети. Спреният 54-годишен водач от Варна е..

публикувано на 04.07.24 в 08:26

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха в LED панели на ГККП Лесово

Близо 9000 кутии контрабандни цигари откриха служители на митнически пункт Лесово в LED панели за осветление, превозвани с товарен микробус. Проверката е извършена при провежданата съвместна операция по противодействие на контрабандата, с участието на..

публикувано на 03.07.24 в 09:55

Кола на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ в жк „Изгрев“

Автомобил на 48-годишен бургазлия изгоря тази нощ на паркинг до блок 86 в комплекс „Изгрев“. Сигналът за пожара е подаден около 1 часа.  Установено е, че лекия автомобил изгорял в двигателния отсег и арматурното табло в купето.  Причините за..

публикувано на 03.07.24 в 08:58

Потушиха пожар в помещение за спално бельо в хотел в Слънчев бряг

Три помещения са засегнати след пожар в хотел в Слънчев бряг през нощта на 2 юли, съобщават от полицията.   Няма пострадали туристи или хора от персонала.  Огънят е възникнал в помещение за спално бельо. За осигуряване безопасността на гостите се..

публикувано на 03.07.24 в 08:20

Заработи Оперативна група за противоминни действия в Черно море

Оперативната група за противоминни действия в Черно море започна своята работа. Корабите на България, Румъния и Турция ще подсигуряват корабоплаването в териториалните си води.  От началото на войната до март тази година експертите от..

публикувано на 02.07.24 в 17:06

Моторист и пътничка в автобус са в болница, след два пътни инцидента в Бургас

Моторист е в болница, след като е бил блъснат около бургаската гара от автомобил управляван от 22-годишен бургазлия. Младият шофьор е правил обратен завой. 21-годишният мотоциклетист е със съчетано счупване на лакътна кост и лъчевата кост. Той е настанен..

публикувано на 02.07.24 в 09:26