Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Кенов: Карнобат изпада в колапс заради сметосъбирането

С 11 „гласа“ против план-сметката за сметопочистването на Община Карнобат не бе приета и на извънредната сесия на местния парламент днес. Въпреки че увеличението на такса „смет“ бе редуцирано до 2 промила за града и 3 за селата, мнозинството съветници отново не подкрепиха докладната на кмета. Това поставя общината пред колапс, коментира съветникът Стефан Кенов.

„Според мен, тук става въпрос за бойкотиране на общинската администрация. От тази година имаме преходен остатък от 187 000 лв., които ще стигнат за около месец и половина. Или ние, към 15 февруари, защото Община Карнобат сама си извозва и почиства улиците, значи ще трябва да освободим шофьорите на камионите-сметосъбирачи, хората, които събират контейнерите, метачките по улиците и наистина общината се изправя пред колапс“

Сега може да се наложи да се взимат пари от други дейности, за да може да се осигури сметопочистване, посочи Стефан Кенов.

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

При 100% протоколи: ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в Ямбол

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в Ямболския избирателен район, показват резултатите при 100% обработени протоколи, като за тях са гласували малко над 23 процента. Втората позиция е за партия „Възраждане“ с 18 на сто от гласовете. Без изненада за избирателите в региона ГЕРБ-СДС зае първата позиция с резултат от 23,3 процента, което означава че за тях..

публикувано на 10.06.24 в 17:52

Какви ще са политиките на новия Европейски парламент?

Предварителните резултати от изборите за Европейски парламент показват тенденция, която се наблюдава през последните години. Крайнодесните формации увеличават влиянието си, което  най-вероятно ще се отрази и на бъдещите политики в Европа. За първи път победа отбеляза Австрийската крайнодясна Партия на свободата. В Германия консервативният..

публикувано на 10.06.24 в 17:23

При 100% протоколи: Коалицията ГЕРБ-СДС победител и в Сливен

При 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание и Европейски парламент в Сливенска област победител е коалицията ГЕРБ-СДС. За национален парламент печелят 31,37%, а за европейски 29,10%.  И във двата избора втората позиция е за "Възраждане". За народни представители те печелят 15,48%, а за евродепутати – 15,29%. ППДБ вземат 10,43%..

публикувано на 10.06.24 в 17:08

При 96% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС първа политическа сила в Сливенска област

ГЕРБ-СДС първата политическа сила в Сливенска област за национален и европейски парламент. Това сочат данните от преброени 96% изборни протоколи за народни представители и 97% за европейски парламент. Данните са към 14.00 часа.  В изборите за народно събрание ГЕРБ- СДС са получили 11 735  гласа, което е 31,46%. Втори с 15,48 % са Възраждане. За тях..

публикувано на 10.06.24 в 14:54
Михаил Динев

Очаквахме такъв резултат, само наблюдавайте следващите действия на "Величие"

В бургаската структура на партия „Величие“ не са изненадани от изборния си резултат. Данните сочат, че формацията влиза в 50-ото народно събрание. Координаторът им за региона Михаил Динев не коментира бъдещото политическо поведение на партията, препращайки въпросите към лидерите полк. Николай Марков и Ивелин Михайлов, но уточни:..

публикувано на 10.06.24 в 14:35

Фани Семерджиева от РИК Бургас:Членове на СИК отказваха да пътуват до Бургас

Отчитането на обработката на протоколите в РИК Бургас започна около 23 снощи и продължи почти до 11 часа днес, обясни председателят на комисията Фани Семерджиева. Р езултатите се забавиха, тъй като някои от членовете на секционните комисии пристигнаха късно, поясни тя. Това е разбираемо, като се има предвид обема на работа. Имало е секции без..

публикувано на 10.06.24 в 14:21