Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Табаков: Дали сме кредит на доверие за бюджета, 90% от нашите искания са в него

| обновено на 24.01.20 в 13:57

Подкрепа към бюджета на Община Бургас засвидетелстваха съветниците от Движение „България на гражданите“. 90% от политиките ни са включени в документа и имаме обещание, че ще се реализират, поясниха от партията.

Бюджетът, както всички останали, е недостатъчен. Въпреки слабостите му, той покрива голяма част от нашите политики. Това коментира Живко Табаков и добави:

„Направихме няколко последователни крачки в последните три месеца, които се изразяват в политически разговори с групата на ГЕРБ, кметът на Община Бургас, както и експертни разговори с администрацията на Община Бургас. И мога да заявя, че в голяма степен ние сме си пресрещнали политиките до степен, която удовлетворява нашите желания“

Имаме уверения, че ще се работи и в посока „екология“, добави Стоян Грозев:

„Конкретният анализ на въздуха в Бургас и структурният анализ на фините прахови частици. За мен това е основното, след което трябва да се приемат конкретни мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух“

Някои неща сме ги отложили във времето, след като получихме уверения, че ще се реализират в следващите години, поясниха от „България на гражданите“. Живко Табаков добави, че това е тяхна позиция, а не обвързват с нея „Демократична България“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

При 100% протоколи: ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в Ямбол

ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в Ямболския избирателен район, показват резултатите при 100% обработени протоколи, като за тях са гласували малко над 23 процента. Втората позиция е за партия „Възраждане“ с 18 на сто от гласовете. Без изненада за избирателите в региона ГЕРБ-СДС зае първата позиция с резултат от 23,3 процента, което означава че за тях..

публикувано на 10.06.24 в 17:52

Какви ще са политиките на новия Европейски парламент?

Предварителните резултати от изборите за Европейски парламент показват тенденция, която се наблюдава през последните години. Крайнодесните формации увеличават влиянието си, което  най-вероятно ще се отрази и на бъдещите политики в Европа. За първи път победа отбеляза Австрийската крайнодясна Партия на свободата. В Германия консервативният..

публикувано на 10.06.24 в 17:23

При 100% протоколи: Коалицията ГЕРБ-СДС победител и в Сливен

При 100% обработени протоколи от изборите за Народно събрание и Европейски парламент в Сливенска област победител е коалицията ГЕРБ-СДС. За национален парламент печелят 31,37%, а за европейски 29,10%.  И във двата избора втората позиция е за "Възраждане". За народни представители те печелят 15,48%, а за евродепутати – 15,29%. ППДБ вземат 10,43%..

публикувано на 10.06.24 в 17:08

При 96% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС първа политическа сила в Сливенска област

ГЕРБ-СДС първата политическа сила в Сливенска област за национален и европейски парламент. Това сочат данните от преброени 96% изборни протоколи за народни представители и 97% за европейски парламент. Данните са към 14.00 часа.  В изборите за народно събрание ГЕРБ- СДС са получили 11 735  гласа, което е 31,46%. Втори с 15,48 % са Възраждане. За тях..

публикувано на 10.06.24 в 14:54
Михаил Динев

Очаквахме такъв резултат, само наблюдавайте следващите действия на "Величие"

В бургаската структура на партия „Величие“ не са изненадани от изборния си резултат. Данните сочат, че формацията влиза в 50-ото народно събрание. Координаторът им за региона Михаил Динев не коментира бъдещото политическо поведение на партията, препращайки въпросите към лидерите полк. Николай Марков и Ивелин Михайлов, но уточни:..

публикувано на 10.06.24 в 14:35

Фани Семерджиева от РИК Бургас:Членове на СИК отказваха да пътуват до Бургас

Отчитането на обработката на протоколите в РИК Бургас започна около 23 снощи и продължи почти до 11 часа днес, обясни председателят на комисията Фани Семерджиева. Р езултатите се забавиха, тъй като някои от членовете на секционните комисии пристигнаха късно, поясни тя. Това е разбираемо, като се има предвид обема на работа. Имало е секции без..

публикувано на 10.06.24 в 14:21