Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Добрева, певица:

Имаме нужда от свободата на Джулай

За девети път първото юлско утро ще бъде посрещнато с музика край бургаския мост


Първото юлско утро в Бургас ще бъде посрещнато независимо от сложната ситуация. За девети път почитатели на Джулай морнинг ще приветстват слънцето край бургаския мост. Мариана Добрева от група "Силует", която е един от организаторите, каза пред БНР-Бургас:


"Решението беше трудно, имаше притеснения заради големия интерес към събитието и чуденето как да бъдат разположени хората около сцената. Щастлива съм, че ще го има, защото всички имаме нужда от това да послушаме музика на живо - и публика, и музиканти. Вярвам, че емоциите ще бъдат по-силни." 

Купонът започва от 20 часа на 30 юни. Тази година ще участват само бургаски групи, някой от които за първи път ще се качат на сцената. Сред тях са групите "Горещ пясък", FOUR, както и формацията, в която излизат YASEN & FRIENDS. Към тях се присъединяват  ONCE, GANG, STOKHOLM, SILUET, Lek City Case, SOUNDFULL, STIFF BONES, SALTFIELD. Общо 11 са групите, които ще поддържат настроението до сутринта. Мариана Добрева добави:

"Бих искала да призова публиката, хората, които ще дойдат на плажа, понеже няма как на пясъка да бъде обозначено кой къде да застава, просто да спазват дистанция и да бъдат отговорни към себе си и хората около тях."

За онези, които ще нощуват на плажа, ще бъдат осигурени  спасители, медицинско лице, охрана и дървен материал за огън. 

Повече чуйте в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грамофонът в Бургас отново става сцена на изкуствата

Летен детски празник около Грамофона ще се проведе този петък в Бургас. Осмото издание на събитието „Петъчен Грамоfon - Булевардни пърформанси в сърцето на лятото“ стартира в 10 часа с артистични акции, предлагащи  на децата възможност да се включат в инициативата „Да дадем нов живот на старите грамофонни плочи“, да рисуват Грамофона и моменти от..

публикувано на 04.07.24 в 14:19

Отменя се представлението "Моето мъжко момиче" в НХК тази вечер

Представлението “Моето мъжко момиче", което трябваше да се играе от 19:00 часа в Културен дом НХК се отменя, съобщават организаторите.  Те поясняват, че в сички билети могат да бъдат върнати от местата, които са били закупени.

публикувано на 04.07.24 в 12:27

Редакторите на "Море" със заявка за нови рубрики и визия на списанието

Бургаското списание "Море" е с нова визия и нови редактори - Добрина Топалова и Бина Калс. Това е вторият брой за тази година и първо издание след избора на ново ръководство на Сдружение "Бургаска писателска общност", което издава списанието с финансовото съдействие на Община Бургас. За акцентите в  обновената концепция и подбора на автори,..

публикувано на 04.07.24 в 11:36

В продажба са билетите за конкурса "Бургас и морето"

Два формата на "Бургас и морето" ще представят тази година българската авторска музика в края на юли. Освен традиционния Национален конкурс за песен "Бургас и морето", Община Бургас стартира и конкурс за млад изпълнител "Бургас и морето". Новият формат е своеобразно продължение на запазената марка на конкурса и е насочен изцяло към подкрепа и откриване..

публикувано на 03.07.24 в 16:28
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени на концерта по повод 10 години БНР Бургас през 2022 година.

Лятното турне на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристига в Бургас

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пристигат в Бургас с лятното си турне и с новия си албум. Заглавието и на двете е "!Удивителни Въпросителни?". Музикантите ще се качат на сцената на Летния театър в Бургас тази вечер от 20:30 минути. Според изпълнителят, първият сингъл "Заедно сами " е подготвил появата на албума, но самият албум..

публикувано на 03.07.24 в 11:34

Изложба разказва за символиката в българските пафти

Изложба „Пафтите – вселена от знаци“ ще бъде открита днес в Етнографската експозиция в Бургас. Тя гостува от Регионалния исторически музей в Русе и в нея са представени пафти от края на 19 и началото на 20 век. Представени са  39 ювелирни закопчалки за колан от колекция от над 200 чифта.  Коланните украшения са част от традиционното..

публикувано на 03.07.24 в 11:05

Балетна школа "Сияние" с дебютен спектакъл в Дома на НХК

Балетната школа "Сияние" с ръководител балетмайстор-педагог Габриела Стефанова днес ще представи детския танцов спектакъл "Празникът на сезоните". Събитието е от 18 часа в Дома на НХК.   Спектакълът е дебютен за децата от балетната школа към Народно читалище "Фар-1946г" в Бургас. Спектакълът е и магистърски проект по балетна..

обновено на 03.07.24 в 10:52