Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Константин Бачийски: Полицията излишно създаде напрежение

| обновено на 11.07.20 в 14:44

Общинският съветник и регионален лидер на Средна европейска класа Константин Бачийски, който не бе допуснат сутринта до имота в „Росенец“ вече е на плажа. Това съобщи той за БНР-Бургас: 
"В момента стигнахме до плажа по алтернативен маршрут. Тук има привърженици на ДПС, както и на протестиращите. Мирно си съжителстваме. Няма никаква конфронтация, няма етническо напрежение. Нямаше, когато сутринта покрай нас минаваха представители, доброволно или под строй, пак нямаше конфронтация. Полицията излишно създаде напрежение.
Този протест е един елемент от нашата борба да спрем безобразията, които се случват не само в Бургас, в общинския съвет, но и в цялата ни родина."
През юни Бачийски внесе докладна, с която предлага  оттегляне на решението на общинския съвет в Бургас, с която стана преобразуването на общинската улица в парк „Росенец“. Тя беше деактувана от публична общинска собственост и така премина в частни ръце.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Константин Бачийски обжалва решение на Общинския съвет за промяна на статут на път от общински в частен

Бургаски общински съветник и граждански организации обжалват като незоконосъобразно решение на Общинския съвет в града, с което се променя статута на терен, в който попада общински път , от публична в частна общинска собственост. Целта на това решение е..

публикувано на 22.05.20 в 14:21
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: -..

публикувано на 30.05.24 в 08:22

платена публикация
Акад. Денков: В здравеопазването трябва да се търсят решения, а не - извинения

Повече пари за профилактични прегледи, по-високи заплати на здравните специалисти, възможности за кариерно израстване с честни конкурси, добри условия за специализация. Това са сред приоритетите в здравеопазването на „ Продължаваме..

обновено на 29.05.24 в 20:32

Спорни билбордове доведоха до първа жалба за изборни нарушения в Бургас

Първа жалба за изборни нарушения постъпи днес в Районната избирателна комисия в Бургас. Тя е подадена от Иван Алексиев – кмет на Поморие и областен партиен координатор. В нея се посочва, че на билбордове на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Тодор..

публикувано на 29.05.24 в 15:08

Една секция с подвижна избирателна кутия ще има в община Карнобат

Една секция за гласуване с подвижна избирателна кутия ще бъде открита в община Карнобат за предстоящите избори на 9 юни. В нея ще могат да гласуват избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно..

публикувано на 29.05.24 в 10:40

Акция срещу престъпността и търговията с вот в Сливенско

Търговията с гласове бе обект на специализираната полицейска акция, която се проведе в Сливенска област днес. Проверяваха са малки търговски обекти по селата и ромските махали, като основно се изземваха тетрадки с имена на длъжници. Междувременно бяха..

публикувано на 28.05.24 в 20:24