Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Касабов: Служебно правителство е равно на правителство в ръцете на Васил Божков

Защитникът на гей-парада Христо Иванов тръгна да сваля кабинета сега. Когато ние протестирахме за „Росенец” и срещу Доган – той беше правосъден министър, но не реагира, каза пред БНТ зам.-председателят на НФСБ

„Абсурдно е служебно правителство! Това ще означава правителството да влезе в ръцете на Васил Божков – основна цел както на президента, така и на Божков”. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти” Валентин Касабов пред Георги Любенов по БНТ днес.

Той беше категоричен, че правителството ще остане. „През 2018 г. имаше по-големи протести от днес. Те бяха манипулирани и купени от същия човек, който сега е в Дубай. Тогава беше движението „Системата ни убива”. Тая система така ги уби, защото пачките убиват. Раздаваха по 100 лв. на час. Ако държиш знаме – още 100. Ако си с дете – 150”, разказа зам.-председателят на НФСБ.

„През 2018 беше генералната репетиция. Представлението е днес и в него главен герой е Христо Иванов. Божков е режисьорът”, подчерта Касабов.

Той припомни как заедно с Валери Симеонов, НФСБ и телевизия СКАТ още от 2006 г. са снимали парка „Росенец” и са подавали множество сигнали за така наречените сараи на Доган. „Подадохме сигнали и във времето, когато Христо Иванов беше правосъден министър. Не реагира. Сега изведнъж се събуди и видя, че в банята има топла вода и бойлер”.

„Христо Иванов, заедно с гей-парада тръгнаха да свалят правителството”, коментира Касабов и припомни яростната защита на бившия правосъден министър на провеждането на гей-парада у нас. Той посочи, че една част от протестиращите и днес взимали по 100 лв. по оперативни данни на МВР.  По думите му – Христо Иванов е едната страна в процеса.  Другата е президентът, който мечтае за абсолютната власт. „Той е изцяло в ръцете на този човек от Дубай, как се казва ...Черепа. Изживява се като малкото черепче”.

Въпросът за оставката на тримата министри ще се решава от Коалиционния съвет. „Но, важното е, че те са министри, които не могат да бъдат упрекнати в професионален план”.

„Борисов ще бъде премиер до края на март, защото ако го няма него, ГЕРБ, нас – кой ще дойде?  Част от БСП, от Христо Иванов и Васил Божков. Много интересна дружинка – пласт гей, пласт ДПС, пласт соросоид, и каквото там искате”, коментира Валентин Касабов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов се ръкува с президента Румен Радев в началото на консултациите за съставяне на правителство в рамките на 50-ото Народно събрание.

Костадинов: Възможно е да има правителство в този парламент

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов обяви пред президента Румен Радев, че е възможно да има правителство в този парламент, съставено от всички политически сили в 50-ото Народно събрание без ГЕРБ и ДПС. Останалите пет формации в парламента имат 123-ма народни представители, с независимия депутат Калоян Методиев те стават 124, а мнозинство..

публикувано на 25.06.24 в 09:50
Парадният вход на президентството.

Консултациите при президента продължават с "Възраждане" и БСП

Продължават консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.  Днес държавният глава ще се срещне с представители на четвъртата и петата политическа сила в 50-ото Народно събрание - „Възраждане“ и БСП.  Вчера Радев разговаря с лидерите на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Продължаваме промяната - Демократична България“, след което лидерът на..

публикувано на 25.06.24 в 07:51

От "Възраждане" - Бургас искат повече контрол при спазването на обществения ред

Общински съветници от ПП„Възраждане“ внесоха предложение в местния парламент да се засилят контролните функции на Общината по отношение на наредбите за опазването на обществения ред. Те визират образуващите се локални сметища около контейнерите в Бургас, безразборното паркиране на превозни средства и тротинетките в пешеходните зони на града...

обновено на 24.06.24 в 16:02
Емил Соколов

Емил Соколов очаква ИТН да подкрепи коалицията ГЕРБ- ДПС

Емил Соколов очаква ИТН да подкрепи коалицията ГЕРБ- ДПС, въпросът според него е каква е цената, която ще плати партията на Борисов за тази подкрепа. Според бургаския координатор на ПП изводът от днешните консултации при президента за съставянето на кабинет могат да се обобщят така: "Аз очаквах по-широка коалиция между ГЕРБ - ДПС и ИТН, но..

публикувано на 24.06.24 в 15:30

Борисов: Ще предложим правителство на малцинството

"Носим си отговорността и ще предложим правителство на малцинството". Това заяви след консултациите с президента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов допълни, че формацията ще предложи премиер от ГЕРБ. Това обаче няма да е той: "Разбира се, носим си отговорността и най-вероятно ще предложим правителството, след като разговаряме и с другите колеги,..

публикувано на 24.06.24 в 10:08

Вълко Бинбелов е новият кмет на село Факия, Николай Пандазиев застава начело на село Баня

Несебърското село Баня и средецкото Факия имат нови кметове след частичните избори, провели се вчера в двете населени места. Вълко Бинбелов от Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ поема управлението на село Факия.  Николай Пандазиев от Съюз на свободните демократи сяда в кметския стол в село Баня. Бинбелов е получил 172 действителни..

обновено на 24.06.24 в 09:39

Президентът започва консултации с парламентарните групи в 50-ото НС

Президентът Румен Радев започва консултации с парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди да връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях – ГЕРБ-СДС. Днес държавният глава ще разговаря с представители на първите три формации. Две седмици след изборите няма отговор на въпроса: Ще успее ли 50-тото Народно..

публикувано на 24.06.24 в 08:16