Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Споделни пейзажи" на Явора Петрова може да се види в галерия „Пролет"

С новата си експозиция "Споделени пейзажи" гостува в галерия "Пролет" Явора Петрова.

Официалното откриване на живописната изложба е на 21 юли и ще може да бъде разгледана до 8 август.

 Художничката е носител на наградата на Съюза на българските художници на Националната изложба за рисунка, 1996г. Номинация на международното биенале на графиката Маастрихт, Холандия 1994г. Гранд При на Международен конкурс за графика "Масимо Рампс", Ферол, Испания, както и още десетки престижни награди.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Предизвикателството" в Бургас: Да създадеш късометражен филм за 24 часа

Бургас е домакин на инициативата в света на игралното късометражно кино "Предизвикателството“.  Участниците между 16 и 23 години ще имат възможност да надникат зад кулисите на снимачния процес и да вдъхнат живот на историите, които ги вълнуват. Те ще се включат в майсторски класове, водени от актьорите Силвия Петкова, Китодар Тодоров, режисьорът..

публикувано на 25.05.24 в 15:57

Започна ХХХII-ият странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура"/СНИМКИ/

С рекорден брой изпълнители и инструменталисти - над 175 от цялата страна започна 32-орото издание на националния странджанско-тракийски събор "Фолклорен венец Божура".  Той ще продължи два дни, като първият ден е в центъра на Средец, а утре изявите ще са в едноименната местност в Странджа. Поради големия брой участници конкурсната програма днес..

публикувано на 25.05.24 в 13:41
Архив

В Сливен започва танцовият фестивал "Приятелство без граници"

В Сливен днес  започва ХХV Международен детски фолклорен танцов фестивал „Приятелство без граници”. Във фестивала ще се включат гости от Босна и Херцеговина, Полша, Румъния, Словакия, Сърбия и Турция.  Дефилето на участниците ще бъде днес от 17.00 часа. То ще започне от „Розова градина“, ще премине по бул. „Цар Освободител“ и ще достигне до площад..

публикувано на 25.05.24 в 08:25

Стойчо Кьосев: Словото има магическо присъствие

Инициативата „Бургас-град на словото“ вече има свое лого. Изработен е и шрифта, с който ще се изписват емблематични изрази и фрази на поети, писатели и философи в морския град. Те ще могат да се видят на банери, по автобусни спирки и на ключови места в центъра и в жилищните комплекси. Идеята е на Клуба на философите в Бургас и се..

публикувано на 24.05.24 в 14:40

Петя Димитрова стана "Млад художник на годината" в Бургас

Петя Димитрова стана „Млад художник на годината“ в Бургас. Наградата е учредена на името на изявения творец Руси Стоянов. Димитрова е номинирана за трети път. Тя е родена във Варна, но от 20 години твори в Бургас. „За мен това е изключителна отговорност. Руси Стоянов е много важен творец, не само за културата на Бургас. За мен, като..

публикувано на 24.05.24 в 13:22

Изтича крайният срок за творбите в "Приказни истории с БНР Бургас"

Изтича днес крайният срок за подаване на творбите за участие в литературния ни конкурс „Приказни истории с БНР Бургас“. През септември ще бъде отпечатана осмата ни книжка - сборник, обясни Мариана Рачева, експерт „Реклама“ в общественото радио. „Тази наша инициатива е вече осма поред, защото приказните ни истории ще имат своето осмо издание. До 24 май..

публикувано на 24.05.24 в 09:55

Празнични събития в Сливен за 24 май

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища и ще продължи с общоградска тържествена церемония. В общините Нова Загора, Котел и Твърдица също са предвидени празнични ученически шествия, концерти и програми...

публикувано на 24.05.24 в 08:51