Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паспортните служби са отворени, издават удостоверения за гласуване

| обновено на 03.04.21 в 11:08

Паспортните служби в цялата страна работят днес и утре. Българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени или унищожени или с изтекъл срок на валидност, ще могат да получат удостоверения, с които да имат възможност да упражнят правото си на глас.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден - 4 април.

Днес гишетата в паспортните служби работят от 8:30 до 17:00 часа. Утре работното време ще е удължено до 19:00 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейска операция срещу купуването на гласове ще тече през цялата предизборна кампания

От 27 септември започва националната полицейска операция, която още продължи до края на изборния процес. В деня са ангажирани всички служители на МВР с полицейски правомощия. Това обяви в Народното събрание служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков.  По-рано днес депутатите задължиха Илков да се яви на изслушване заради купения вот. В..

публикувано на 25.09.24 в 13:13

Прокуратурата, МВР и ДАНС създадоха Национално междуведомствено звено за изборите

Прокуратурата, МВР и ДАНС подписаха заповед за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с предстоящите избори.  Целта на звеното е да се гарантират в максимална степен политическите права на гражданите, както и да се осигурява бърза и адекватна реакция срещу престъпления, свързани с провеждането на изборите.  ЦИК..

публикувано на 25.09.24 в 10:55

Без изненади в листите в Сливен

В Сливенска област 18 партии и 9 коалиции се регистрираха за участие в парламентарния вот на 27 октомври. В 21 избирателен район партиите и коалициите ще се борят за шест депутатски мандата. Без изненади е подредбата в листите в Сливен при основните политически сили, които са  представени в настоящото Народно събрание. При ГЕРБ-СДС..

публикувано на 25.09.24 в 07:34

Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ в Бургас

Юристът Явор Божанков ще води листата на ПП-ДБ за 2-ри МИР-Бургас. Той  е ново лице за бургаски регион. Досега водач беше бившият премиер Николай Денков. Божанков е от гражданската квота на " Продължаваме промяната", обясни  след регистрацията на листата с кандидати за народни представители вторият в нея, настоящият депутат, Димитър Найденов. Трета е..

публикувано на 24.09.24 в 16:00
Мариела Костадинова

Спортистката Мариела Костадинова води в листата на "Български възход" в Бургас

„Български Възход“ регистрира своята кандидатска листа в МИР 02 Бургас за народни представители за изборите.  Първа в листата е  Олимпийската шампионка по спортна акробатика за младежи от игрите в Буенос Айрес 2018 Мариела Костадинова.  Втори в листата е Кирил Танев, който е фитнес инструктор от Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и Българска..

публикувано на 24.09.24 в 15:03

ГЕРБ: Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво

Официално-кметът на Бургас Димитър Николов е водач на регистрираната преди минути листа на коалиция ГЕРБ-СДС за 2-ри МИР-Бургас. Моделът "Николов" трябва да се приложи на национално ниво, поясни изборът областният лидер Иван Алексиев: "Основната цел е след тези избори България да има стабилно правителство с първа политическа сила..

публикувано на 24.09.24 в 14:36

Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас

Председателят Джевдет Чакъров води листата на „Алианс за права и свободи“ в Бургас. Това стана ясно, след като кандидатите за народни представители от ДПС - Доган регистрираха листата си в Районната избирателна комисия.  Втори в листата е досегашният водач и народен представител в няколко парламента Севим Али. По думите му, тези избори са от..

публикувано на 24.09.24 в 14:21