Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР на 9! Посветиха ни стихотворение

Бившият разследващ полицай Атанас Пенев се вдъхновява докато слуша радиото

| обновено на 31.05.21 в 12:40



Освен да информира и забавлява, БНР-Бургас и вдъхновява. Доказа ни го бургазлията Атанас Пенев. Той е на 65 години, бивш разследващ полицай, а след това и автоинструктор. След животоспасяваща операция започва да пише поезия. Нашият верен слушател ни подари стихотворение. 

Докато слуша радио в колата се вдъхновява от слогана на медията "БНР-Бургас е винаги до вас".

"БНР Бургас, близо е до нас! 
С актуални новини и песни от ранните зори.

БНР е радио, което се слуша най-много на морето. 

Всичко за нашия град се чува най-много от гласа Ви тъй познат. 
Актуална музика звучи всеки ден в нашите уши.

А българските песни са все така красиви и чудесни. 
Благодарим, че ви има в ефира на нашата родина.
И с цвете в ръце Ви поздравяваме от все сърце!"

Пенев казва, че предпочита радиото заради винаги актуалните новини от града и областта, съчетани с приятна музика. БНР-Бургас е станало  неразделна част от живота му-слуша дори, когато работи. В годините Атанас Пенев ни търси и заради наболял проблем:

"Засягаше много инвалиди в Бургас с една наредба на общината. Бяхме отхвърлени за издаване на документа за безплатно паркиране, засегнати бяха хора от цялата област. Наредбата в крайна сметка беше променена от Общинския съвет в Бургас. Благодаря на тези, които гласуваха за това, на омбудсманът Тодор Стамболиев и на журналиста от БНР-Бургас Свобода Атанасова, която повдигна казуса."

Големият почитател на радиото помни къщата на улица "Филип Кутев" 2 и преди БНР да я ремонтира:

"Мой приятел живееше тук преди 20 години. После къщата беше в много окаяно състояние, виждал съм бездомници и ми е правело впечатление, че къща с красива архитектура в сърцето на Бургас срещу прекрасното море е изоставена и неподдържана. Беше ми мъчно. Но сега като видях какво сте направили с т.нар. ваш втори дом, съм възхитен от техниката, която имате, от прекрасните хора, с които работите." 

По повод  рождения ден пожелава:

"Продължавайте в същия дух. Все така да работете по наболелите проблеми на хората. Дълголетие на радиото!" 

Повече чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Народната певица Златка Ставрева пред "Детско царство"

Народната певица Златка Ставрева бе специален гост в предаването "Детско царство" на 10 март. Пред водещите Надя, Григор и Атанасия Петрова тя разказа за първите си стъпки в народното пеене и фолклорната традиция, която предава на младите. Певицата сподели: "Духът на легендарна Странджа, който нося вече толкова години, е силата на моето ежедневие,..

обновено на 10.03.24 в 16:39

Роза Боянова: Фотев говореше малко, но ронеше бисери

С кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ БНР-Бургас отбелязва  90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев. Община Бургас и БНР-Бургас обявиха събитията, посветени на поета Христо Фотев Съвместно с Община Бургас медията ни  подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път..

обновено на 06.03.24 в 10:38

БНР-Бургас подготвя изложба за Христо Фотев пред НХК

БНР-Бургас ще отбележи 90-годишнината от рождението на поета Христо Фотев с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас обществената медия подготвя биографична експозиция, посветена на житейския и творчески път на Христо Фотев-роден на Благовещение, отдаден на словото, морето и своя Бургас. Ръкописи,..

публикувано на 23.02.24 в 15:22

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27