Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Кънев, БСП: Разчитаме на една колегиална кампания

„БСП за България“ регистрира листата с кандидати за депутати за участие в Парламентарните избори

Очакваме да възстановим бройката депутати от 44-ия Парламент, когато бяхме 4 човека. Това каза Петър Кънев от „БСП за България“ при регистрацията в Районната избирателна комисия на листата с кандидати за депутати на коалицията за участие в Парламентарните избори.

"На миналите избори буквално за няколкостотин гласа ни се прехвърли една бройка в Пловдив област. Оттук нататък разчитаме на една нормална, колегиална предизборна кампания. Мисля, че и миналият път бургаската листа успяхме да направим една спокойна предизборна кампания", каза Кънев.


Според него, няколко хиляди симпатизанти на БСП не са излезли да гласуват на предните избори, заради пандемичната обстановка. 

Петър Кънев е категоричен, че ще се заформи битка, защото няколко човека ще се борят за преференции. 


Тодор Байчев, който спечели голяма част от преференциите на миналите избори заяви, че не залага на преференциалния вот.

"Считам, че трябва да се работи за партията, преференцията е един бонус, който съответния кандидат получава за работата, която е извършил по време на кампанията и преди това"


1. Петър Кънев – водач на листата

2. Юлия Йоргова – Форд

3. Тодор Байчев

4. Гражданска квота или коалиционен партньор - Андреана Премянова-Янкова

5.  Йордан Петков



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

Свързани новини

Петър Кънев отново е водач на листата на "БСП за България", нови лица - Николай Тишев и Валентин Славов

Водач на листата на „БСП за България“ за извънредните избори на 11 юли остава Петър Кънев . Това реши на заседание късно снощи областният съвет на партията в Бургас. Сред новите лица, включени в листата са бившият народен представител Николай Тишев –..

публикувано на 28.05.21 в 09:18
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

В три специализирани секции в Айтос могат да гласуват хора с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна..

публикувано на 03.06.24 в 14:48

платена публикация
Димитър Найденов: Промените в Конституцията са важни за приемането на нов Закон за съдебната власт

Реформите, отлагани 30 години, започнаха да се случват.  Това посочи бургаският кандидат за депутат от ПП-ДБ Димитър Найденов като положителен резултат от дейността на предишното правителство. „Най-важното е промяната в Конституцията и в частност..

обновено на 03.06.24 в 09:29
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: -..

публикувано на 30.05.24 в 08:22

платена публикация
Акад. Денков: В здравеопазването трябва да се търсят решения, а не - извинения

Повече пари за профилактични прегледи, по-високи заплати на здравните специалисти, възможности за кариерно израстване с честни конкурси, добри условия за специализация. Това са сред приоритетите в здравеопазването на „ Продължаваме..

обновено на 29.05.24 в 20:32

Спорни билбордове доведоха до първа жалба за изборни нарушения в Бургас

Първа жалба за изборни нарушения постъпи днес в Районната избирателна комисия в Бургас. Тя е подадена от Иван Алексиев – кмет на Поморие и областен партиен координатор. В нея се посочва, че на билбордове на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Тодор..

публикувано на 29.05.24 в 15:08