Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят общински пътища в Поморийско за тежки камиони?

Транзитният тежкотоварен трафик вече се движи основно през общините Руен и Поморие, след като беше ограничен в Айтос. Освен през селата Страцин и Бата, а и през участъка Порой – Гълъбец – Горица, коментира кметът на Поморие Иван Алексиев. За да не се повтори трагичния инцидент от Айтос, предприемаме сериозни мерки, посочи той:

„На момента сме сезирали Областното пътно управление за създадения проблем, както сме информирали и полицията. Ако не предприемат мерки до няколко дни, тъй като това е общинска пътна мрежа, подготвили сме заповед, издавам заповед и вменявам на полицията – спираме движението на тежкотоварни автомобили по общинската пътна мрежа. Тоест – селата Страцин, Бата, както Порой, Гълъбец, Горица, ще бъде забранено за преминаване на тежкотоварни автомобили“, добави Алексиев.

Забраната ще важи само за транзитния трафик, уточни Иван Алексиев. Държавата трябва да се намеси, давам срок до сряда, подчерта кметът.

Откъде минава тежкотоварният трафик сега, как камионите се движат на метри от детски площадки и училища – очаквайте подробности в сутрешния блок на БНР-Бургас и на сайта на медията. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Сливен автомобил се вряза в пешеходна зона и уби жена

Възрастна продавачка на зеленчуци бе убита от лек автомобил този следобед в Сливен, след като се врязъл в стълб на магазин. Инцидентът е станал около 15.00 часа на булевард „Стефан Стамболов“ на спирката на квартал „Българка“. Автомобилът  е притиснал жената, която е починала на място. Според информацията на полицията водачът на автомобила..

публикувано на 18.05.24 в 19:24

Разпоредена е проверка за нарушения на служители по време на спецакция в Бургас

 Към момента в ОДМВР - Бургас официално не е постъпил сигнал за полицейско насилие спрямо задържани лица, това съобщиха днес от бургаската полиция. Въпреки това, на база публикации в някои медии, Директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредил вътрешна проверка. В случай на установени нарушения или превишаване на..

публикувано на 18.05.24 в 15:16

Проверяват частно бургаско пристанище за контрабанда на горива (ОБНОВЕНА)

Има задържани лица след проверка по сигнал за незаконна търговия на горива в бургаско частно пристанище.  Специализираната операция е под ръководството на Бургаската окръжна прокуратура, със служители на полицията, Агенция “Митници” и НАП. Проверката е извършена по сигнал за действащ канал за контрабанда на горива и съхранение на акцизни стоки..

обновено на 17.05.24 в 16:07

Марио Климентов застава на поста зам.-директор в ОДМВР-Сливен

Носителят на приза „Полицай на годината -2023” Марио Климентов застава на поста заместник-директор в ОДМВР-Сливен и началник отдел „Криминална полиция”. Той е назначен на 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи. Комисар Климентов заменя комисар Станимир Колев.  Новоназначеният заместник-директор многократно е награждаван за проявен висок..

публикувано на 17.05.24 в 14:17

Оръжие без разрешителни е предадено в полицията в Камено

40 - годишен мъж от село Винарско, община Камено е предал в полицията  пистолет "ИЖ 78-8" и 42 боеприпаса към него. Той обяснил, че пистолетът е собственост на 69 - годишния му баща.  Констатирано е, че възрастният мъж няма официално регистрирани огнестрелни оръжия, съобщават от полицията. Извършено е претърсване в дома му. Там е открит и иззет ловен..

публикувано на 17.05.24 в 08:27

Два автомобила са отнети за шофиране с дрога за денонощие

Два автомобила са отнети за шофиране с дрога за денонощието. Това съобщават от ОД на МВР в Бургас.  На бургаската улица «Димитър Димов» вчера следобед служители от Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка товарен автомобил «Дачия Докер», със софийска регистрация, управляван от 35 годишен бургазлия. Проверката е установила, че мъжът шофира..

публикувано на 16.05.24 в 09:17

Задържаха моторист с 2,16 промила, отнеха му мотора

В Районното управление на Сунгурларе е образувано бързо производство срещу 57-годишен мъж от Карнобат, който с нощи около 20:19 часа  в село Горово е управлявал мотор след употреба на алкохол, съобщи Областната дирекция на полицията.  При проверката на пътните полицаи дрегерът е отчел 2,16 промила алкохол в кръвта. Водачът е задържан за срок до 24..

публикувано на 15.05.24 в 08:18