Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12 са кандидатите за депутати от БСП в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Листата на БСП за България от 12 кандидат-депутати бе подадена за регистрация в РИК Сливен. Заместник-председателят по коалиционна политика на партията и водач на листата на социалистите Атанас Зафиров обяви, че тръгват към предсрочните парламентарни избори с амбиция за сериозен резултат и успехи. Той подчерта, че БСП и коалиционните партньори влизат в предизборната надпревара, за да осигурят сигурност и спокойствие държавата. Зафиров обяви, че имат готов план за действие в три стъпки в бъдещия парламент: 

Първата от тях е план за първите 100 дни на действие. Втората е нашият икономически екип,той  вече е готов с предложение за следващия бюджет на страната – Бюджет 2022 и третата, разбира се, това е пакет от законодателни мерки. Темите, знаете ги – това са здравеопазване, социални дейности, доходи, образование.  

Относно слабото представяне на партията в региона на миналите избори Зафиров заяви:  

 Направили сме си необходимите изводи. Направили сме и някакви промени, виждате и в листите, и в предизборния щаб.  

До момента в РИК Сливен са подадени документите за регистрация за участие в изборите на 19 партии и коалиции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ГЕРБ-СДС ще предложат Рая Назарян за председател за парламента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре Рая Назарян ще бъде предложена за председател за парламента и от гласуването на кандидатурата ѝ ще стане ясно дали продължават преговорите с други партии. ПП-ДБ няма да излъчи своя номинация за председател на НС От гласуването за нейната..

публикувано на 18.06.24 в 17:32

Тошко Йорданов: Чухме идеите на ГЕРБ, ние сме за експертен кабинет

Ако очаквате някаква конкретика, трудно мога да ви дам такава, защото просто изслушахме техните идеи, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от "Има такъв народ"  след среща с ГЕРБ-СДС. Оттук нататък ще трябва да обсъдим с колегите, да помислим, казахме нашите приоритети, запознахме ги с тях. Ако има конкретика оттук нататък, ще я споделим, това..

публикувано на 18.06.24 в 14:39

ИТН на разговор за кабинет с ГЕРБ-СДС

Започват преговорите на ГЕРБ-СДС с партия "Има такъв народ".  На срещата от страна на ИТН участват Тошко Йорданов, Станислав Балабанов и Павела Митова. И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС В очакване на преговори за кабинет по покана на ГЕРБ-СДС. Кои ще се отзоват? ИТН са втората парламентарна формация след ДПС, която..

публикувано на 18.06.24 в 13:17

И БСП не се отзова на поканата за разговори с ГЕРБ-СДС

БСП, също като ПП-ДБ и "Възраждане", не се отзова на поканата на ГЕРБ-СДС за разговори за правителство с първия мандат. Срещата беше насрочена за 11 часа, но представители на социалистите не дойдоха Преговорният екип на ГЕРБ-СДС засега успя да се срещне само с представители на ДПС. За 13 часа днес е поканата към "Има такъв народ", а за 15 часа към..

публикувано на 18.06.24 в 11:56
Емил Соколов

Емил Соколов: Пеевски беше системно подценяван - и като комуникационна щета, и като риск за кабинета

Рано е да се каже дали вървим към нови избори.  Оценката е на политолога Емил Соколов, който беше част от листите на ПП-ДБ в Бургас.  Тандемът ГЕРБ-СДС - ДПС успяха да генерират резултат, който с помощта на една от малките партии, вероятно ИТН, може да сформира мнозинство, аргументира се той в интервю за БНР. "Ако следваме елементарната политическа..

публикувано на 18.06.24 в 08:29

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си

ГЕРБ-СДС и ДПС видяха сходства в програмите си по отношение на основните приоритети пред страната. Те са свързани със стремежа към влизане в Шенгенската зона и със сухопътните граници, с въвеждането на еврото и начините за ускоряване на икономическия растеж.  Това заяви Деница Сачева от преговорния екип на ГЕРБ след среща с ДПС. По думите на Сачева..

публикувано на 17.06.24 в 16:51

ПП-ДБ и "Възраждане" отказват среща с ГЕРБ, от "Величие" искат да разговарят само с Борисов

Водените от ГЕРБ-СДС разговори за ново правителство започнаха със среща с ДПС. Преговорният екип на най-голямата формация е съставен от Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова, а от страна на Движението за права и свободи в разговора участват Станислав Анастасов, Йордан Цонев, Елван Гюркаш, Искра Михайлова, Ертен Анисова, Байрам Байрам...

публикувано на 17.06.24 в 15:20