Размер на шрифта
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Представят оперетата "Виенска кръв" тази вечер в Бургас

Оперетата „Виенска кръв“ ще бъде представена тази вечер в Бургаската опера. Постановката е дело на режисьора Марио Николов, който публиката ще види и на сцената в централна роля.

 „Това е една от най-хубавите оперети на Йохан Щраус-син. Популярна е в целия свят. Изпълнява се във всичко големи оперни и музикални театри. Виенската кръв всъщност е характерът на виенчаните в епохата, в която Щраус работи. Знаете един от любимите му валсове е този „На хубавия син Дунав“. Това е една невероятна музика, която абсолютно характеризира виенските нрави“

В главната женска  роля гост е Валентина Горчакова. В спектакъла участват и хорът, оркестърът и балетът на Операта. Спектакълът трябваше да се играе на 24 ноември, но заради обявения ден на траур беше преместен за днес. Началото е в 19 часа.


Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Десет групи на юбилейния Sea Of Black днес

Общо десет са групите на фестивала за екстремен хевиметъл Sea Of Black, който започва този следобед в Летния театър на Бургас. Хедлайнери в юбилейното десето издание са Heretic от Нидерландия и Spider Kickers от Гърция. Останалите осем банди са от цялата страна, а на сцената ще се качи и бургаската гордост The Revenge Project. Метъл..

обновено на 06.08.22 в 14:40

„Фанданго“ се целят в сърцата на публиката с мелодичната „Рокендрол стар“

Песента „Рокендрол стар“ ще представи група „Фанданго“ на 30 юли в Летния театър по време на конкурса