Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оспорват пред областния управител решения от последната сесия в Поморие

Две предложения на опозицията са игнорирани без гласуване, пояснява Никодим Стоянов


Общински съветници атакуват пред областния управител две решения от последното заседание на местния парламент в Поморие. Според опозицията при гласуването има нарушения на правилника на Общинския съвет. 

При решението за важния мораториум за поморийската болница, който забранява всякакви сделки със собствеността на здравното заведение,  общинският съветник от БСП Никодим Стоянов предлага:

"Допълнение към това решение-освен сградния фонд, в който се помещава МБАЛ-Поморие да бъдат добавени кабинетите на лекарите от груповата и индивидуалните специализирани медицински практики. В града бяха направени две подписки, под които се подписаха над 1 600 души в защита именно на тези кабинети. Необходимостта да поставя този въпрос пред областния управител възникна затова, че при проведената дискусия моето предложение не беше игнорирано и не беше подложено на гласуване."

Това е нарушение на правилника за работа на Общинския съвет, смята Стоянов.

Същият е мотивът за оспорване на решението за отдаване под наем за срок от 10 години на общински имот ресторант с тайно наддаване. Николай Буковинов от опозицията настоява това да стане с явен търг, но предложението отново не е гласувано. 

Искането пред областния управител е двете точки да бъдат прегласувани. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

В три специализирани секции в Айтос могат да гласуват хора с увреждания

В три специализирани избирателни секции ще могат да гласуват хора с физически и зрителни увреждания в Айтос на 9 юни, информират от общинската администрация.   Те са с номер 14 в заседателната зала на общината, с номер 15 в малката заседателна зала и с номер 16 в общинския център за социални и здравни услуги на улица „Гурко“ 3.  Заявки за..

публикувано на 03.06.24 в 14:48

платена публикация
Димитър Найденов: Промените в Конституцията са важни за приемането на нов Закон за съдебната власт

Реформите, отлагани 30 години, започнаха да се случват.  Това посочи бургаският кандидат за депутат от ПП-ДБ Димитър Найденов като положителен резултат от дейността на предишното правителство. „Най-важното е промяната в Конституцията и в частност промените на Конституцията в главата за съдебната власт. Когато говорим за съдебна реформа, се..

обновено на 03.06.24 в 09:29
Архив

Сигнали до РИК Бургас за предизборна агитация с дете и закриване на плакати

Предизборна агитация с малолетно дете и залепяне на рекламни материали върху плакати на кандидат-депутати – това засягат поредните два сигнала, подадени в Районната избирателна комисия в Бургас.  В първата жалба се твърди, че кандидат за народен представител от Несебър използва малолетното си дете за политическа агитация във фейсбук профила си. В..

обновено на 30.05.24 в 11:30
Архив

Пробно гласуване с машина ще има днес в центъра на Болярово

Пробно гласуване посредством демо машина за изборите 2 в 1 на 9 юни се организира днес в Болярово. То ще се проведе между 10 и 11 часа  в центъра на града пред общината, съобщи кметът Христо Христов. „Общината има готовност за изборите, осигурено е всичко необходимо в техническо отношение. На 3 юни от 13 часа в читалището ще се проведе и..

публикувано на 30.05.24 в 08:59

Осигуряват транспорт за гласоподавателите с увреждания в изборния ден

Транспорт на избиратели с увредeно зрение или със затруднения в придвижването във връзка предстоящите избори ще бъде осигурен в община Бургас в изборния ден 9 юни. Необходимо е обаче, да се направи предварителна заявка на следните адреси и  телефони: - до 07.06.2024 г .  в  Центъра за обслужване на трудно подвижни лица /автогара  "Запад"/  от 8:30 до..

публикувано на 30.05.24 в 08:22

платена публикация
Акад. Денков: В здравеопазването трябва да се търсят решения, а не - извинения

Повече пари за профилактични прегледи, по-високи заплати на здравните специалисти, възможности за кариерно израстване с честни конкурси, добри условия за специализация. Това са сред приоритетите в здравеопазването на „ Продължаваме промяната-Демократична България “. Коалицията организира профилактично измерване на кръвната захар и кръвното..

обновено на 29.05.24 в 20:32

Спорни билбордове доведоха до първа жалба за изборни нарушения в Бургас

Първа жалба за изборни нарушения постъпи днес в Районната избирателна комисия в Бургас. Тя е подадена от Иван Алексиев – кмет на Поморие и областен партиен координатор. В нея се посочва, че на билбордове на бул. „Стефан Стамболов“ и бул. „Тодор Александров“, освен образа на кандидат депутат, са използвани и ликовете на още двама лидери на..

публикувано на 29.05.24 в 15:08