Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бертен Д‘Оландер и Никола Листокуа с първи концерт в Бургас

Снимка: община Бургас

Дуетът Бертен Д‘Оландер и Никола Листокуа - флейта и класическа китара за първи път ще изнесе концерт в Бургас. Специално участие в проявата ще имат децата от майсторския клас на музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“.

На концерта пред експоцентър „Флора“ тази вечер ще прозвучи  произведение, написано специално за двамата изпълнители от френския композитор Мегалиф - “Размисли“, чиято световна премиера дуетът направи в Париж миналия ноември. В репертоара са включени също мелодии на Моцарт, Джулиани, Пиацола, Рамирес.

За концерта децата от майсторския клас на бургаското музикално училище пък са подготвили интерпретации на популярна филмова музика за флейта и китара.

Френският китарист Никола Листокуа ще посети за първи път Бургас, за разлика от колегата от Белгия Бертен Д‘Оландер, който всяко лято идва в морския град за майсторски класове в Музикалното училище с участието на деца и студенти от различни държави. 

Проектът се реализира с подкрепата на Община Бургас по фонд „Култура”, а началото на концерта е от 21 часа, при вход свободен.


По публикацията работи: Нина Рангелова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ансамбъл „Филип Кутев“ с мащабен концерт в Бургас

Ансамбъл „Филип Кутев“ се завръща в град Бургас, за да представи премиера на най-мащабния си революционен концерт. Бургас отново е част от националното турне на ансамбъла и през 2024 година. Днес от 20.00 часа, на сцената на летния театър, ще се изпълни най-мащабната и знакова симбиоза във фолклорното ни музикално-танцово изкуство. След..

публикувано на 07.06.24 в 09:37

Бургаският куклен театър с 4 представления на седмица на Флората през това лято

Бургаският куклен театър се мести от следващата седмица в експоцентър „Флора“. Тази събота и неделя, на 8 и 9 юни програма „Уикенди“ ще продължи на сцената на Куклен театър – Бургас от 11 ч. с представлението „ Искам да стана голям“. След тези дати програмата ще продължи през есента. В лятна ваканция излизат и програмите „Сряда вечер“ и..

публикувано на 07.06.24 в 09:30

Танцовият фестивал „Велека фест“ днес и утре на "Охлюва"

Международният музикално танцов фестивал „Велека фест“ ще проведе своето пето издание в Бургас . Над 150 деца на възраст от 4 до 15 години ще покажат своите таланти днес и утре от 18.00 часа на сцена „Охлюва”.  В продължение на два дни на откритата сцена около 10 групи, с над 200 деца ще представят своите умения и талант. Детският интерфорум е..

публикувано на 07.06.24 в 09:20

Първото издание на Черноморски международен литературен фестивал започва в Бургас

Бургас е домакин на Черноморски международен литературен фестивал от днес до 9 юни. Община Бургас е организатор, а домакин на професионалната програма е Център за съвременно изкуство с библиотека „Пейо Яворов”. Официално откриване е от 19 часа в двора на библиотеката с четене на стихове на Петя Дубарова и Христо Фотев. Над 50 писатели,..

обновено на 06.06.24 в 16:47

С премиерни заглавия и международно жури идва в Бургас BIFF'24

Международният филмов фестивал Бургас се е превърнал в истински ĸyлтypeн фeнoмeн за своите девет издания. И това лято от 19 до 25 юли морският град ще се превърне в сцена за световното артхаус кино.  Шест премиерни заглавия за България влизат в секцията на пълнометражни филми. Това са: - “Сладки сънища” (Sweet Dreams), реж. Ена Сендижаревич, Нидерландия;..

публикувано на 06.06.24 в 12:18
Кадър от премиерата на Зле опазеното момиче на 7 април 2023 г.

Представят премиерно в Бургас балета „Корсар“

Екзотика, пирати и любов вплита в динамичен сюжет най-новият балетен спектакъл на бургаската опера „Корсар“. Пищни костюми и декор допълват атмосферата на представлението, чиято премиера е тази събота, на 8-ми юни. Заглавието за първи път се поставя на бургаска сцена, коментира хореографът и режисьор на постановката Галина Калчева ,..

обновено на 06.06.24 в 11:05

Бургас е домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал

От 6 до 9 юни 2024 г. Бургас ще бъде домакин на първия Черноморски международен литературен фестивал. В града на поетите ще има четения и професионални срещи на повече от 50 писатели, преводачи, издатели, литературни агенти и национални институции от черноморските държави Турция, Грузия, Украйна, Румъния и България. В рамките на трите фестивални дни..

обновено на 06.06.24 в 09:18