Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Яворовите дни продължават с рецитал-конкурс и представяне на книги

| обновено на 03.09.22 в 11:07
Снимка: Община Поморие

Яворовите дни продължават днес в Поморие с първия кръг на Националния рецитал-конкурс по произведения на поета. Това ще се случи в залата на читалище „Просвета“, съобщи Милчо Талев, който  е сред организаторите на проявата:

„Вечерта ще има представяне на Георги Бърдаров в Градската галерия в 18 часа. А от 20,30 ч. на паметника, в съвсем артистична, поетична обстановка ще бъдат представени „Писма от морето“, среща с Радослав Гизгинджиев, с музикален съпровод на две млади музикантки Мария Петкова и Мая Турманян“

Над 50 са участниците в конкурса тази година. Творбите им оценява тричленно жури. Празниците, посветени на Яворов, се провеждат за 64-ти път.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Киноваканция започва в Бургас

Фестивалът за ново българско кино "Киноваканция" отваря врати за трети път в Бургас. Прожекциите на ленти с награди от двата големи фестивала „Златна роза“ и „Златен ритон“ ще са в Дома на НХК. През последните години новото българско кино доказва своя подем, а Бургас се налага като предпочитаната дестинация за неговото снимане и..

обновено на 14.06.24 в 08:58

Мюзикълът „Здравей! Как си приятелю?“ ни пренася на терасата в Морската градина на Бургас

Бургас е първата спирка от турнето на музикалния театър с мюзикъла „Здравей! Как си приятелю?“. Правим го като жест към бургазлии, защото действието в спектакъла се развива именно тук, в морската градина, каза директорът на музикалната институция Еделина Кънева. 23 песни на Стефан Диомов разказват историята. Идеята идва на оперната прима..

публикувано на 14.06.24 в 09:00

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват в Айтос

Националните фолклорни празници "Славееви нощи" започват днес в Парк Славеева река в Айтос. Събитието се провежда от 1968 година по инициатива на композитора Филип Кутев, роден и израснал в Айтос.  Фолклорните празници се провеждат в рамките на три дни. Конкурсите ще се проведат на 15 и 16 юни, от 10.00 часа, на откритата сцена в парк „Славеева..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

Странджанският певец Стойко Василев с концерт в Дома на НХК

С голям концерт  странджанският певец Стойко Василев  ще отбележи 30-тата си годишнина.Събитието ще бъде на 8 юли от 28 часа в Дома на НХК.   Специални гости, които ще се включат в спектакъла, са -  Янка Рупкина, Галя Гильова, Милка Андреева, Лазар Налбантов, Станка Пейчева, Никола Данданов, Стоян Ганчев, Костадин Михайлов, Катя Георгиева, Стойко..

публикувано на 13.06.24 в 14:10

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас

Дискусия с критика Елица Матеева ще се проведе в Бургас като част от съпътстващата програма на Международния филмов фестивал. На 21 юли (неделя)  от 11 часа в   КЦ „Морско казино” тя ще говори за това какво  представляват манифестите за кино, кой е последният от тях и имат ли смисъл? Матеева ще разкрие к акво е „Догма 95“ – техническо ограничение..

публикувано на 13.06.24 в 13:02

Обявиха песните за "Бургас и морето"

Ясни са песните, които ще чуем на тазгодишното издание на Националния конкурс "Бургас и морето". Той ще се проведе на 28 юли, неделя, в Летния театър. 10 са песните, които ще прозвучат на големия финал на конкурса в края на юли. Те са селектирани от 10-членна комисия, в която личат имената на композитора Стефан Диомов, певицата Тони Димитрова..

обновено на 13.06.24 в 11:55
Георги Тошев

Журналистът Георги Тошев получава награда за принос към италианската култура

Журналистът и продуцент Георги Тошев днес в Рим ще получи специална награда за принос към италианската култура. Тя е за филма от поредицата "НепознатиТе" - "Чапа среща Фелини" , съобщи журналистът: "Много съм щастлив за тази награда! Тя ще ми бъде връчена от Антонела Ферари. Филмът разказва историята на Георги Чапкънов, който..

обновено на 13.06.24 в 10:31