Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Манол Тодоров: Готови сме да седнем на масата за преговори

| обновено на 02.10.22 в 22:24
Снимка: ФБ: Манол Тодоров

„Български възход“ направи една изключително добра кампания и събра доста добра подкрепа, спрямо малкото време, което имахме. Това коментира пред БНР-Бургас Манол Тодоров, трети в листата на партията в региона. Както неведнъж заявихме – това е дългосрочен проект, посочи той:

„Български възход“ беше първата, със сигурност, политическа сила, която заговори за обединение. Нашият лидер Стефан Янев го повтаря от ден първи, след като започна да работи по този проект. Защото то е видно, че тази спирала ще продължи, според мен, поне още няколко години, ако не се седне на една маса и не се започне да се говори за някакво обединение. Виждаме, че и в момента няма вариант две политически сили да направят мнозинство. Трябва да има трета. Всеки говори за червени линии. Трудно ми е в момента да кажа как виждам управлението на държавата. При всички положения съм убеден, че ще седнем на масата за преговори със всички“, посочи Манол Тодоров.

Ние имаме няколко прости неща, които искаме да се изпълнят. Ако те се случат, сме готови да дадем подкрепа, посочи Манол Тодоров. 

Интервю с него можете да чуете в прикачения файл. 

По публикацията работи: Мариян Иванов
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Хр. Симеонов: Машините за гласуване стават скъпи принтери

Унищожаването на възможността да се използва машината като коректор при броенето на гласовете увеличи максимално възможността за субективни грешки. Това каза в студиото на БНР Бургас депутатът Христо Симеонов от "Продължаваме промяната" по повод гласуваните промени в изборния кодекс: „Проблемът е, че самите машини и тяхната памет, по..

публикувано на 05.12.22 в 16:40

Проф. Николай Габровски взима мандата за ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев връчва първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание - тази на ГЕРБ-СДС. Това е проф. Николай Габровски от болница "Пирогов". Очаквам в седемдневен срок да излъчите състав на кабинет,..

публикувано на 05.12.22 в 10:09

Президентът връчва проучвателен мандат за кабинет на ГЕРБ-СДС

Първият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен от президента Румен Радев в 10:00 часа на ГЕРБ-СДС. Ще го получи номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група. Това се случва след политически консултации със седемте парламентарни формации, които продължиха повече от месец, и два месеца след предсрочните избори...

публикувано на 05.12.22 в 08:24

Табаков: Увеличението на заплатите на съветниците е със 115%, на администрация и кметове на села - с 0%

Не на 1 700, а на 2270 лв. скачат заплатите на общинските съветници в Бургас, след като гласуваха увеличение на възнаграждението на кмета. Кметовете на малките населени места и администрацията няма да получат никакво завишение. Данните бяха изнесени днес на пресконференция от „Движение България на гражданите“. Темата бе поставена след..

публикувано на 02.12.22 в 17:29

Машинното гласуване вдъхва доверие, но процесът бе мистифициран

Няма реални основания за съмнения в машинното гласуване, категоричен е експертът в областта на киберсигурността Ясен Танев. Пред БНР-Бургас той коментира: "Когато Централната избирателна комисия не прави достатъчното, за да осветли процеса, когато ЦИК няма експертизата да управлява един такъв процес прозрачно, то е нормално онези, които не..

публикувано на 01.12.22 в 12:05

Румен Радев: Войната налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“

Продължаващата война на Русия срещу Украйна налага скорошна реализация на нефтопровода „Бургас-Александруполис“, но в обратна посока – „Александруполис-Бургас“, с което страната ни да съхрани възможността за бързи и надеждни доставки на енергийни ресурси и за свързаност в региона. Това коментира президентът Румен Радев по време на участието си..

публикувано на 22.11.22 в 15:45

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат „Изправи се, България” в Бургас и областта

Даниел Иванов и Кремена Петрова поемат постовете областен координатор и общински председател на партията на Мая Манолова в Бургас. И двамата са сред учредителите на "Изправи се България" и бяха кандидати за депутати на последните 3 парламентарни вота. Иванов сменя Габриела Гоцкова като областен координатор, която на последните избори се..

публикувано на 20.11.22 в 07:43