Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Днес, 4 октомври:

Детският хор на БНР подарява безплатен концерт на бургазлии в Дома на НХК

Популярната формация ще представи част от богатия си репертоарДетският Радиохор на БНР гостува днес с концерт в Бургас. Популярната формация ще представи част от богатия си репертоар в Културния дом на нефтохимика. Гостуването на детския радиохор е по повод 10 – тата годишна на БНР - Бургас, а концертът е подарък за публиката и ще е при вход свободен.

„Кумир на детските хорове по света“ и „Удивителен хор от световна класа“ – това са само малка част от суперлативите в световната преса след многобройните турнета на създадения през 1960 година Детски радиохор на БНР.  Той е доказана марка за най-високо качество, с изключително наситена концертна дейност и безкраен списък от турнета в Европа, Япония и в целия свят. През него са преминали стотици деца.


Едно от тях е Екатерина Кирчева, която е пяла 10 години в Детския Радиохор, а сега е 3 – ти курс студентка в Музикалната академия. Тя ще е солист на концерта в Бургас:

„Попаднах в хора благодарение на моята баба, която непрекъснато ме караше да се явява на конкурса и да се запиша във формацията. Много съм й благодарна, защото попаднах в нещо уникално. Детският Радиохор на БНР ни научи на дисциплина, възпитание, толерантност, отговорност! Даде ми и един прекрасен вкус за музика, а тя вече е и моят живот. Хорът е едно голямо богатство и всеки, който е преминал през него е излязал човек!“

повече може да чуете в звуковия файл:

Ема Димитрова, също е част от Детския Радиохор, тя  е във формацията от 6 години и ще е и водещ на концерта тази вечер в Бургас:

„ Ще изпълним български песни, които са известни на всички, например: „Притури се планината“ , „Развивай Добро, повивай“. Ще изпеем и песни, които са познати на цял свят като „Бохемска рапсодия“, като и няколко песни на японски език! Публиката може да очаква много разнообразна програма от нас!“ 

повече може да чуете в звуковия файл: 

Началото на концерта е в 19 ч. в Дома на нефтохимика, вход свободен. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

БНР Бургас с номинация за наградата "Сирак Скитник" (видео)

БНР Бургас е сред номинираните за наградата за журналистика "Сирак Скитник".  Регионалната станция се бори за отличието с инициативите си, посветени на отбелязването на 10 години от своето създаване.  На 10-тия си рожден ден БНР Бургас посети 10 любими места по българското Черноморие. Забавлявахме се с наши слушатели и със стотици туристи, като..

публикувано на 25.01.23 в 13:37

Милен Митев: За БНР 2023 ще мине под знака на Сирак Скитник

Българското национално радио отбелязва днес 88 години от своето създаване. На тази дата през 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис III за утвърждаване Наредбата-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост и официално започва дейността на..

публикувано на 25.01.23 в 10:40

"По стъпките на Апостола" - кампания на БНР Бургас

Тази година се навършват 150 години от гибелта на един от символите на българската свобода – Васил Левски. Юбилейната годишнина е възможност отново, да си припомним и разкрием личността на Апостола, революционната му дейност, значението на неговите идеи и дълбоката им актуалност в нашето съвремие, като стимулираме българското общество за..

публикувано на 16.01.23 в 11:49

БНР подкрепя инициативата "Радио диктовка за национално единство" на Украйна

Българското национално радио се включва заедно с десетки европейски медии в инициативата на Украинския обществен оператор "Радио диктовка за национално единство", за да изразим своята солидарност и съпричастност с хората в Украйна, които страдат вече 11 месеца от войната, която Русия предприе срещу своята съседка. Радио диктовката стартира..

публикувано на 09.11.22 в 10:34

Детският хор на БНР стъпи на бургаска сцена за първи път

62 години след своето създаване, детският хор на Българското национално радио се качи за първи път на бургаска сцена. Поводът е 10-тата годишнина от създаването на БНР Бургас.  От сцената на Културен дом НХК в Бургас маестра Венеция Караманова сподели:  "Имаме книга, в която е описана пътеката на детския радиохор, къде сме музицирали по света и в..

публикувано на 04.10.22 в 21:39

Ученици от Английската езикова гимназия са автори в "Приказни истории с БНР Бургас"

В истинска приказка се включиха Гергана Стоянова от 8 клас и София Вахонина от девети. Двете възпитанички на АЕГ „Гео Милев“ получиха грамоти за участието си в литературния конкурс на БНР Бургас. Той се провежда за шеста поредна година. Под ръководството на Красимир Иванов – преподавател по Български език и литература и Десислава Димова – преподавател..

публикувано на 04.10.22 в 12:41