Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Днес, 4 октомври:

Детският хор на БНР подарява безплатен концерт на бургазлии в Дома на НХК

Популярната формация ще представи част от богатия си репертоарДетският Радиохор на БНР гостува днес с концерт в Бургас. Популярната формация ще представи част от богатия си репертоар в Културния дом на нефтохимика. Гостуването на детския радиохор е по повод 10 – тата годишна на БНР - Бургас, а концертът е подарък за публиката и ще е при вход свободен.

„Кумир на детските хорове по света“ и „Удивителен хор от световна класа“ – това са само малка част от суперлативите в световната преса след многобройните турнета на създадения през 1960 година Детски радиохор на БНР.  Той е доказана марка за най-високо качество, с изключително наситена концертна дейност и безкраен списък от турнета в Европа, Япония и в целия свят. През него са преминали стотици деца.


Едно от тях е Екатерина Кирчева, която е пяла 10 години в Детския Радиохор, а сега е 3 – ти курс студентка в Музикалната академия. Тя ще е солист на концерта в Бургас:

„Попаднах в хора благодарение на моята баба, която непрекъснато ме караше да се явява на конкурса и да се запиша във формацията. Много съм й благодарна, защото попаднах в нещо уникално. Детският Радиохор на БНР ни научи на дисциплина, възпитание, толерантност, отговорност! Даде ми и един прекрасен вкус за музика, а тя вече е и моят живот. Хорът е едно голямо богатство и всеки, който е преминал през него е излязал човек!“

повече може да чуете в звуковия файл:

Ема Димитрова, също е част от Детския Радиохор, тя  е във формацията от 6 години и ще е и водещ на концерта тази вечер в Бургас:

„ Ще изпълним български песни, които са известни на всички, например: „Притури се планината“ , „Развивай Добро, повивай“. Ще изпеем и песни, които са познати на цял свят като „Бохемска рапсодия“, като и няколко песни на японски език! Публиката може да очаква много разнообразна програма от нас!“ 

повече може да чуете в звуковия файл: 

Началото на концерта е в 19 ч. в Дома на нефтохимика, вход свободен. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Световния ден на радиото

Отбелязваме Световния ден на радиото. Инициативата е на ЮНЕСКО. Тази година честването ще се проведе за 13-и пореден път, и е под наслов: "Радиото: един век информира, забавлява и образова".  Бургазлия реставрира радио апарати от Втората световна война В епохата на бурно технологично развитие, радиото остава медията, на която се доверяват..

публикувано на 13.02.24 в 10:43

Талантът е като кашлица, не можеш да го скриеш!

„Моята детска мечта беше да бъда зъболекар, но музиката преобърна живота ми и нито за миг не съжалявам!“ Това сподели певецът Стефан Илчев в ефира на предаването „Детско царство“. Водещите  Криси, Григор и Атанасия Петрова върнаха звездата с бургаски корени към детството и първите стъпки на сцената. Стефан Илчев разказа, че е бил много..

публикувано на 11.02.24 в 09:30

Разкажете ни за вашия Христо Фотев!

Роден на Благовещение, омагьосващ с думите, отдаден на морето и своя Бургас, този година Христо Фотев щеше да навърши 90 години. БНР-Бургас ще отбележи годишнината от рождението на поета с кампания под надслов „Не е измислица морето и щастието съществува!“ Съвместно с Община Бургас ще подготвим биографична експозиция, посветена на житейския и..

обновено на 03.02.24 в 13:27

БНР Бургас с две номинации за наградата "Сирак Скитник"

Днес Българското национално радио чества 89 години от създаването си. На 25-и януари 1935 година министър-председателят Пенчо Златев изпраща до цар Борис Трети за утвърждаване Наредба-закон за радиото, която царят одобрява с указ на следващия ден. Така радиоразпръскването става държавна собственост.  Традиционно БНР ще отбележи рождения си ден с..

публикувано на 25.01.24 в 11:00

Пепа Запрянова за магията на фолклора в "Детско царство"

Директорът на ОУ "Елин Пелин" и ръководител на народен хор „Трепетлика“ и детската фолклорна формация „Шарени гайтани“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие-Бургас Пепа Запрянова гостува в предаването „Детско царство“. Пред водещите Синая, Никола и Атанасия Петрова тя разказа за работата с формациите и за любовта си към фолклора...

публикувано на 19.01.24 в 17:11

Отец Радослав пред "Детско царство": "Вярата учи на доброта и смирение!"

Православието трябва да се изучава задължително редом с останалите предмети в училище. Това заяви отец Радослав от храм "Света Богородица" в Бургас в предаването "Детско царство". Самият той е баща на 3 деца. Вярата учи на доброта, смирение и въздържание , аргументира се отецът: "Ако искаме да имаме едно по-добро общество, то съответно..

публикувано на 05.01.24 в 16:19