Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен турнир събира средства за 2-годишния Виктор

Благотворителен детски футболен турнир ще се проведе на 30 октомври, неделя, в спортен комплекс „Звездичка Арена“. В него ще участват деца, родени през 2013 година от 4 бургаски клуба – „Черноморец 1919“, „Нефтохимик“, „Бургас Спорт“ и „Звездичка“.

Събраните средства ще отидат за лечението на двегодишния Виктор, който е с диагноза прогресивна мускулна дистрофия - тип Дюшен. Детето се нуждае от 6 вливки на стволови клетки. Необходимата сума от 54 000 евро не е по силите на семейството. 

Благотворителният турнир е организиран от отдел „Спорт“ на Община Бургас, а инициативата е на служителят от УКОРС Даниел Стоянов и неговата съпруга.

Отборите ще играят 2 полувремена по 15 минути. При равенство в редовното време, ще се изпълняват по 3 дузпи. Първата среща ще противопостави тимовете на „Звездичка“ и „Черноморец“. Началото е в 9:00 часа. „Нефтохимик“ срещу „Бургас Спорт“ е вторият двубой от 9:45 часа. Загубилите ще играят за трето-четвърто място с начало 10:30 часа.

Победителите от двата полуфинала ще се срещнат на финал, който ще започне в 11:15 часа.

Всички деца, взели участие в турнира, ще получат грамоти.


Всеки, който има желание и възможност, може да помогне на следната сметка:

Дарителска сметка:

IBAN: BG29RZBB91551014654082

BIC: RZBBBGSF

Виктор Николаев Желев

Tatayana Zheleva

PayPal: taniakostadinova73@gmail.com


По публикацията работи: Ивайло Пеев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Спешно се събират пари за лечението на малкия Виктор

Виктор Желев е на 2 години и е диагностициран с мускулна дистрофия - Дюшен. Това е рядко генетично заболяване, което прогресира бързо, ако не бъде лекувано навреме. Болестта е открита случайно през април в СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"..

публикувано на 03.05.22 в 13:28
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургас се обединява да помогне на Марти, нужни са 130 000 евро за лечението му

Нужни са 130 000 евро за живота на 25-годишния Мартин Чернаев от Бургас. Той е диагностициран с онко-хематологично заболяване. Лечението му започна в края на миналата година в Турция. За да бъде спасен животът на Мартин обаче, е нужна трансплантация на..

публикувано на 03.04.24 в 13:09
Весела Атанасова

Самотна майка от Бургас се бори с коварна болест

Весела Атанасова е от Бургас. Тя е самотна майка на син.  След една година лечение на хроничен панкреатит, Весела е диагностицирана с тумор на панкреаса. Жената се е подложила на операция с цел отстраняване, но се е оказало, че е метастазирал рак...

публикувано на 21.03.24 в 17:16

Търсят се средства за лечение на Роси

Росица Владимирова е на 30 години. Майка е на две момиченца. За съжаление, тя се бори с тежко заболяване. Претърпяла е две операции в България, но състоянието ѝ остава критично. Лекари в Турция дават шанс за успех след нова операция и терапии, чиято цена..

публикувано на 06.02.24 в 13:52

Болярово се обединява да помогне за лечението на Иван Шутов

„Болярово за Иван“ е каузата, която прегърнаха десетки местни жители на община Болярово в последните дни. „Нашият съгражданин Иван Шутов и семейството му водят най-тежката битка – битката за здравето на Иван. Освен подкрепа, те се нуждаят от финансови..

публикувано на 29.01.24 в 16:56

Бургазлии се обединяват заедно за Веси

Семейството на 40-годишната Веселина Атанасова отправят спешен зов за помощ, за да може да живее втори живот.  След 15 години безуспешна борба със забременяването,  многократни ин-витро процедури и прием на множество силни лекарства, през юли миналата..

обновено на 22.01.24 в 12:33

Да помогнем на Маги да проходи

През декември четиригодишната Магдалена Велчева ще навърши 5 г., но от двумесечна възраст се бори с Детска церебрална парализа. Тя се ражда два месеца преди термина с тегло едва 1240 гр. С много сила и жажда за живот тя успява да се пребори с..

публикувано на 17.11.23 в 15:34

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи

Бургас се обединява, за да помогне на един баща да проходи след катастрофа.  Преди два месеца  Михаил Павлов претърпява пътнотранспортно произшествие, в следствие на което е обездвижен от гърдите надолу. От болницата в Турция дават надежда за лечение,..

публикувано на 14.11.23 в 11:42