Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Извънредно заседание на комисиите по отбрана и по външна политика на НС

Снимка: Ани Петрова

Председателите на парламентарните комисии по отбрана и по външна политика Христо Гаджев и Екатерина Захариева свикват днес извънредно съвместно заседание на народните представители от двете комисии. Повод за заседанието е напрежението след инцидента с паднали ракети на територията на Полша, съобщиха от НС.

По време на извънредното заседание народните представители от двете комисии ще направят преглед на всички данни и обстоятелства, известни по случая към момента.

За участие в заседанието са поканени министърът на външните работи Николай Милков и министърът на отбраната Димитър Стоянов, ръководствата на Служба "Военно разузнаване" и Държавна агенция "Разузнаване".


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия

Представителите на политическите партии в Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия. Съставът ѝ ще бъде определен от Централната избирателна комисия до няколко дни. Близо час продължиха консултациите за състава на РИК в Ямбол. Въпреки направената почивка и проведените неофициални разговори, представителите на партиите не..

публикувано на 05.02.23 в 13:21

Партиите избраха адвокат Михаил Хаджиянев за председател на РИК - Бургас

Михаил Хаджиянев ще бъде председател на РИК – Бургас на предстоящите избори на 2 април 2023 г. Това стана ясно по време на консултации с политическите партии и коалиции, които проведе днес областният управител проф. Мария Нейкова. Партиите се разбраха и за двете заместник председателски места. Спорна остана само позицията секретар, за която бяха..

публикувано на 04.02.23 в 11:36

Определят състава на РИК Бургас

Днес ще се проведат консултации за определяне състава и ръководството на Районна избирателна комисия. Поводът са предстоящите избори за народни представители на 2 април тази година. Срещата започва от 10.30 ч. в заседателната зала на Областна администрация .В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание

публикувано на 04.02.23 в 08:57

„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас

„Български възход“ ще има собствена кандидатура за кмет на Бургас на местните избори в края на годината. Това посочи Манол Тодоров от бургаската структура на партията. „Все още се коментира коя би била най-добрата кандидатура. Най-лесно би било да кажем „кой ще спечели изборите в Бургас“ и да кажем него да го подкрепим. Не е това идеята. Идеята е да..

публикувано на 03.02.23 в 14:28

ЦИК обяви хронограмата на изборите

Централната избирателна комисия оповести сроковете за различните дейности, свързани с парламентарните избори на 2 април. До 5 февруари посланиците ни трябва да поискат от приемащите държави разрешение за провеждането на изборите, ако такова се изисква, а още утре Централната избирателна комисия трябва да определи условията и реда за образуване на..

публикувано на 02.02.23 в 14:14

Президентът назначи новото служебно правителство „Донев - 2“

Президентът Румен Радев подписа укази за разпускане на Народното събрание на 3 февруари и за назначаване на служебно правителство. Той обяви и състава на служебното правителство, който е като досегашния  Министерски съвет с премиер Гълъб Донев, но без Велислав Минеков: Гълъб Спасов Донев -  служебен министър-председател на Република България;..

публикувано на 02.02.23 в 09:35
Кристиян Вигенин

Вигенин: Няма време за гласуване за механизма за гл. прокурор

До разпускането на това Народно събрание няма да бъдат гласувани промени в Закона за съдебната власт, с които да бъде създаден механизъм за разследване на главния прокурор, коментира заместник председателят на парламента Кристиян Вигенин в Ямбол.  Според Кристиян Вигенин за гласуването на промените на второ четене няма достатъчно време, тъй като дори..

публикувано на 30.01.23 в 16:02