Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В ареста остава грузинецът, превозвал мигранти

Районната прокуратура в Ямбол задържа за срок до 72 часа грузински гражданин, обвинен в противозаконно подпомагане на 18 чужди граждани да преминават през територията на страната. Те са се определили като  иракчани и сирийци. Обвиняемият е целял да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 30.11.2022 г. на път в района на  Елхово. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, предл.1, т.3, т.4, т.5, вр. ал.1 от НК, съобщават от Прокуратурата.

Окръжната прокуратура в Ямбол ще поиска да бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража" на 33- годишния мъж. Той предизвика катастрофа край Елхово, в сряда вечерта, когато пострадаха 30- годишна бременна жена и 10 – годишно дете. Джипът се преобърна на пътя. Към момента състоянието на хората  стабилно и няма пряка опасност за живота им. 

На грузинския гражданин са повдигнати обвинения за трафик на хора и неизпълнение на полицейско разпореждане, уточни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

По обвинението за трафик на мигранти законът предвижда затвор от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лева. За това, че е попречил на граничните полицаи да му извършат проверка, наказанието е до три години „лишаване от свобода“.

По публикацията работи: Десислава Златева
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ