Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диско кралицата Прешъс Уилсън ще пее на новогодишния концерт в Бургас

Община Бургас ще предложи парче баница и чаша вино

| обновено на 29.12.22 в 12:34

Диско кралицата Прешъс Уилсън ще пее на новогодишния концерт в Бургас. Звездата ще се качи на сцената на пл. "Тройката" около 23.10ч.Тя пристига в Бургас заедно с две бек вокалистки и своя мениджър. Ще чуем най-големите хитове от работата ѝ с групи като Eruption и Boney M, както и от времето на соловата ѝ кариера.

Община Бургас ще спази традицията и ще предложи на събралите се парче баница и чаша вино. Пунктът ще се намира между празничната елха и коледния базар. Раздаването ще започне в първите минути на новата 2023 година.

Началният час на празничния новогодишен концерт е 22.30. Тогава ще започне подгряващ сет на бургаския диджей Simon Keye.

В полунощ ще има празничен фойерверк и ще прозвучи химнът на Република България. 

След това на сцената ще излезе оркестър „Странджа Бургас“ със солист Жечка Сланинкова. Под звуците на любими народни песни на площада ще се извие традиционното българско хоро.


По публикацията работи: Калина Енчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мери Бойс Бенд представят новия си сингъл „Здравей“ (видео)

Мери Бойс Бенд представи сингъла „Здравей“ точно 6 години след издаването на предишния си албум „Щастливи дни“.  „През това време събрахме доста истории, които да ви разкажем. Имаме много музикални ангажименти, предстоят ни концерти и фестивали, на които сме хедлайнери през лятото. „Здравей“ е специалната песен, в която си казваме всичко с нашата публика,..

публикувано на 14.05.24 в 17:32

Представят постановката „Пиесата, която се обърка“ в Бургас

Забавната комедия „Пиесата, която се обърка“ ще бъде представена на 16 Май от 19:00 ч. в Културния дом на Нефтохимика в Бургас, съобщават от Общината. Режисьор на представлението е Асен Блатечки. В него участват  Калин Врачански, Малин Кръстев, Николай Урумов,   Филип Аврамов,  Рада Кайрякова, Добриела Попова, Стелиян Николов, Изабела Иванова,..

публикувано на 14.05.24 в 12:45

Варненският куклен театър гостува със спектакъла "Пипи Дългото чорапче" в Бургас

Държавният куклен театър – Варна гостува днес със спектакъла си „Пипи дългото чорапче“ в Дома на НХК.  Той е взрив от смях, цветове, музика, танци - динамика, която ще Ви остави без дъх.  Участват всички актьори от трупата на театъра, които се превъплъщават в незабравимите герои от творбата на Астрид Линдгрен. „Какво е щастливо детство без..

публикувано на 14.05.24 в 09:10

Фестивал на детската книга в Сливен

За 26-та поредна година в Сливен се състоя фестивала на детската книга , организиран от регионална библиотека "Сава Доброплодни", Министерство на културата и община Сливен. БНР е медиен партньор на проявата.  Фестивалът е единствен по рода си в страната, който изцяло обръща внимание на детската книга, книгоиздаване и илюстрация...

публикувано на 13.05.24 в 09:15

Бургас изпраща представител на фестивала на изкуствата в Германия

Петима членове на Българската фестивална асоциация (БФА), сред които са и представители на Бургас, ще се включат в Годишната среща на фестивала на изкуствата, организирана от Европейската фестивална асоциация (ЕФА) в Узедом, Германия. От 12 години БФА е колективен член на най-старото фестивално обединение в Европа с повече от 70-годишна..

публикувано на 12.05.24 в 12:41

„Destiny Quartet“ с концерт-спектакъл „Любов без граници“ в Бургас

 „Любов без граници“ е най-новият концерт-спектакъл на „Destiny Quartet“. Момичетата се готвят за среща с публиката в Бургас, където на 27 май ще представят концертната си програма. Мястото е Културен дом НХК. Гергана Алексиева, Венета Гудева, Александрина Митева и Мая Михайловска ще зарадват почитателите си с любимите на всички „Ел Чокло“, „Бетовен..

публикувано на 11.05.24 в 15:02

16-годишна ученичка от НГДЕК е носител на голямата награда от конкурса "Петя Дубарова" (ВИДЕО)

Силвия Алексиева е носител на Голямата награда и първото място в раздел "Поезия" в Националния литературен конкурс "Петя Дубарова". Тя е на 16 години и е ученичка в НГДЕК "Св. Константин Кирил Философ", София.  Победителят получава пластиката „Полет“ на Ненчо Русев.  Първото място в раздела за проза е за Моника Атанасова на 15 години от Варна...

обновено на 11.05.24 в 00:10