Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съветници питат превишава ли правата си Стефан Дубаров

Костадин Андонов

Питане от група общински съветници относно ръководителя на териториалната дирекция „Зора“ Стефан Дубаров е отправено към кмета на Бургас. То идва след като техен колега се опитва да присъства по време на подаването на документи за точки за преместваеми обекти за търговия в Бургас. Костадин Андонов разказа, че е бил сигнализиран от граждани и е отишъл сутринта в дирекцията:

„Стигнахме (с Рауф Сабах, собственикът на „Гъбката“ – б.а.) до втория етаж, където се помещава директорът Дубаров и пред дирекцията имаше около 60 човека и две по-едри момчета пред вратата. Поисках да вляза, да разговарям със сътрудника на г-н Дубаров, да попитам защо няма общинска полиция да въдвори някакъв ред, защото всеки казваше, че е първи. Тези две момчета ми казаха „Ти няма да влизаш“, разказа Андонов.

В последствие идва директорът, влизат въпросните „две момчета“ и Рауф Сабах и между тях става словесен конфликт.

„И г-н Дубаров, афектиран, каза „Излизайте всички от стаята“. Аз се обърнах към него и му казах „Общински съветник съм“. Той ми каза „Какво като си общински съветник, аз си имам приемни дни, напуснете стаята всичките“, добави Андонов.

След това Стефан Дубаров ни изгони от кабинета си, без да вземе под внимание, че съм общински съветник, разказа още Андонов. В питането си, съветниците искат отговори дали ръководителят на дирекция „Зора“ е спазил процедурите, дали е превишил правомощията си и ще започне ли дисциплинарна процедура срещу него.

Потърсихме за коментар относно ситуацията Община Бургас още в сряда, но от администрацията отказаха такъв.

Интервю с Костадин Андонов можете да чуете в прикачения файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикалистът Иван Кирилов води листата на "Солидарна България" в Бургас

Бургаското пристанище да остане държавно е едно от целите на обединение "Солидарна България". Един от основателите му Ваня Григорова казва, че според информацията за изпълнението на поръчките, които ще допринесат за доброто му финансово състояние, се отклоняват. под натиска на част от управляващите. 18 души от бургаски регион влизат..

обновено на 06.05.24 в 17:18

Футболистът Милен Георгиев и бившият депутат Христиан Митев в обща листа на "Синя България"

20 души влизат  листата на "Синя България". Тя обединява десет консервативни партии и беше регистрирана днес. Част от кандидатите са добре познати лица. Сред тях има адвокати, лекари, предприемачи и журналисти. Водач е настоящият общински съветник и бивш футболист на "Нефтохимик" Милен Георгиев. Втори е адвокатът Христиан Митев, който стоеше..

обновено на 06.05.24 в 17:04

Листа от 28 кандидати за народни представители регистрира ДПС в РИК Бургас

Севим Али е водач на листата на ДПС в Бургас за следващите парламентарни избори на 9-и юни. Днес партията регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 28 кандидати за народни представители. Според Али, сформирана е силна листа от доказани парламентаристи.  "Всички са доказани професионалисти. Хора, които заслужават доверие на..

публикувано на 06.05.24 в 16:43

БСП регистрира в Бургас листата си за предстоящия вот

БСП регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) в Бургас листа от 25 имена за предстоящия извънреден парламентарен вот на 9 юни. Водачът Петър Кънев коментира, че листата е много балансирана. Той очаква да имат минимум двама депутати, които да влязат в новия Парламент. Втори е Тодор Байчев, който е областен лидер на БСП в Бургас.  "По пътя към..

публикувано на 06.05.24 в 15:30

„Български Възход“ регистрира листата си за народни представители в Бургас

Партия  „Български Възход“ регистрира листата си в МИР 02 Бургас за народни представители в изборите на 9 юни 2024 г. Водач на листата е областният координатор на „Български Възход“ и общински съветник Стоян Грозев, втори е бизнесменът и общественик Явор Жеков, който ще представлява Бургас и в листата за Европейски парламент, трета е Мариела Кирова,..

публикувано на 03.05.24 в 16:07

ГЕРБ-СДС определи водачите на листите за парламентарните и евроизборите

Бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС за европейските избори, потвърдиха за БНР от партия ГЕРБ, а Мария Габриел няма да е кандидат за евродепутат.  Крайният срок за регистриране на листите за Европейския парламент е 7-и май.  Станаха ясни водачите на ГЕРБ-СДС за предсрочните парламентарни..

публикувано на 03.05.24 в 14:45

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас

„ЛЕВИЦАТА!“ регистрира листата си в РИК-Бургас за изборите за народни представители на 9 юни, водена от лидера на АБВ Румен Петков. Кандидатите на формацията са представители на различни браншове, познати сред съгражданите си и доказани в своите сфери на дейност. Основни акценти в работата на формацията в следващото Народно събрание са темите,..

публикувано на 02.05.24 в 17:47