Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Димитров взел над 180 000 лева след изнудване на бизнесмен

Районната прокуратура в Бургас и ОДМВР Бургас дадоха съвместна пресконференция във връзка с три разкрити престъпления.

Не е ясен все още мотивът на 20- годишният Иван Чонтов, който удари с джип други пет коли и автобус и избяга от полицията.Инцидентът стана на 12 срещу 13-ти януари. Поведението му е неадекватно и рисково, заяви директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. на мъжа са повдигнати обвинения за хулиганство чрез използване на моторно превозно средство и за неизпълнение на полицейско нареждане.

За 24 часа е задържан и баща му Петко Чонтов, който се опитал да окаже натиск върху свидетели очевидци.

В джипа на Иван Чонтов са открити боеприпаси за газов пистолет, а при бягството му от автомобила полицаите, които са го преследвали са видели да държи нож, каза директорът на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.

Предстои на Чонтов да му бъде взета и кръвна проба, за да се установи дали е употребил алкохол или наркотици.

 Още трима души са задържани за тежки умишлени престъпления при специализирани полицейски операции.

Първият е 23-годишният Алекс Димитров, който успял да вземе за няколко месеца над 180 000 лева от бизнесмен. Двамата се запознали в заведение .Алекс първоначално е поискал два заема, които след това върнал. Поискал и 10 000 лева, за да започне собствен бизнес. 23-годишният мъж въвел в заблуда другият бургазлия, като му казал, че се занимава с незаконна дейност и е преследван от полицията.За да не бъдат задържани и двамата, трябвало да плаща на високопоставени полицейски служители в София. Така в продължение на месеци, изнудваният мъж е давал различни суми.Общата им стойност надвишава 186 000.

Близки на изнудвания са се притеснили, че става нещо нередно с него и съобщили в полицията. Алекс Димитров е задържан в момента на получаване на поредната сума.Парите той проигравал в хазартни клубове.

Други двама мъже са задържани за кражба на пари и злато в размер на 150 000 лева от апартамент в Бургас.Престъплението е извършено много прецизно, подчертаха от полицията. Разпитани са над 30 души.

Работата по трите случая продължава.


По публикацията работи: Десислава Златева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицейският участък в Камено отново е районно управление

Полицейският участък в Камено отново стана районно управление, съгласно заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов и по предложение на директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов. През юни 2022 година управлението беше преобразувано в полицейски участък. Днес бе направено откриването му, а на него присъстваха..

публикувано на 18.04.24 в 14:59
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до падане на децата на пода.  Момичето получило контузия на десния крак, а момчето – контузия на..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Около 10 дка тревни площи са изгорели край "Ветрен"

Около 10 дка тревни площи са изгорели в района на бургаския квартал "Ветрен", съобщават от полицията. Пожарът е възникнал  в местността "Герена". Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеоборци.   Причините за пожара са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление - Бургас

публикувано на 18.04.24 в 08:34

14 години затвор за убийство на младеж на пътя в Крушаре

Върховния касационен съд потвърди присъдата от 14-години затвор за Хюсеин Хюсменов, причинил смъртта на 19-годишния Петър Досев при автомобилна гонка в село Крушаре през ноември 2021 година. Съдът отне завинаги шофьорската му книжка.  До инцидента се стига, след скандал за момиче в социалните мрежи и уговорка двамата да се видят на следващия ден в село..

публикувано на 17.04.24 в 14:10

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист. С тази инициатива съдът стартира Дните си на..

публикувано на 17.04.24 в 13:22
Снимката е илюстративна

Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Поморие

Кола блъсна 40-годишна жена на пешеходна пътека в Поморие, съобщават от полицията.  Инцидентът е станал пред детска градина „Веселушко“ вчера на обяд.   Шофьорът е на 53 години от Пловдив. Той е отнел предимството на пешеходката.  Пострадалата се отървала само с натъртване на лявото бедро. Прегледана е и освободена за домашно лечение

публикувано на 17.04.24 в 09:35

Върнаха делото за смъртта на четирима души, загинали при катастрофа в Сливен

Окръжният съд в Сливен върна делото за катастрофата, при която миналата година в ранните сутрешни часове на Гергьовден бяха пометени и убити от джип четирима мъже, возещи се в каруца без светлинни обозначения. Причината за връщането в досъдебна фаза е, че прокуратурата не е уведомила част от роднините за започналото разследване и други законови..

публикувано на 16.04.24 в 14:49