Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Петима души са задържани при полицейска акция срещу битовата престъпност в Котел (видео)

| обновено на 27.01.23 в 13:11
3
Снимка: Стоян Радев

Петима души са задържани тази сутрин при специализирана полицейска акция срещу битовата престъпност в село Градец, община Котел. Тя започна тази сутрин в 6.00 часа и обхвана няколко селища в общината. Акцията е съвместна с Регионалната дирекция по горите.  

Трима са задържани за извършени кражби със взлом, един непълнолетен за кражба от автомобил и един за притежание на наркотици, които бяха открити в двора му при претърсване с куче, съобщи ръководителят на операцията комисар Димитър Кикьов.  

"Имаме да проверим още няколко адреса с наличие на данни, че там също могат да бъдат намерени наркотични вещества. Съвместния екип Югоизточно държавно предприятие, Горска стража и Котел, съвместно с полицаите са открили на множество адреси незаконни дърва."

Откритата незаконна дървесина е около 15 куб.метра и е иззета със специализирана техникаВ хода на операцията са проверени 154 автомобила и 293 граждани. Съставени са актове по Закона за движение по пътища и са връчени 64 електронни фиша.  БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook стра