Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Над 100 картини в изложбата - базар "399" в Бургас (снимки)104 картини на 41 творци от цялата страна са включени в изложбата - базар „399“. Тя е представена в галерията на Дружеството на бургаските художници.

Тази изложба се превърна вече в традиционна и интересът към нея е голям, каза председателят на ДБХ Добрин Вътев: 

"В началото на годината художниците още нямат възможност за самостоятелни изложби и така се получава един вакуум, в който тази изложба много добре се получава. В началото имахме съмнения дали ще се получи, но сега имаме запитвания дали ще се проведе и тя е очаквана. Не представяме някакъв висок стил в изкуството, но за сметка на това тя е много приятна и разнообразна. Има абстрактни теми, реалистични, пейзажи, натюрморти, цветни, черно - бели неща, изобщо всички жанрове са застъпени!"   
   
В изложбата има живопис, графика, акварел, акрил, икони. Авторите са от Бургас, София, Харманли, Казанлък и други градове на страната. 

Картините могат да бъдат разгледани в галерията на Дружеството на бургаските художници до края на месеца. 
повече може да чуете в звуковия файл: 

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Творците на Бургас в подкрепа на ръководителя на „Талантино“ Станимир Карагьозов

Творците на Бургас се обединяват в подкрепа на Станимир Карагьозов. Той е създател и ръководител на Театрална школа "Талантино" и от няколко месеца се бори с тежко онкологично заболяване. Тони Димитрова, Дишо, Иван и Криси, Вокално трио DÉJÀ VU, Йорданка Върджийска, хор „Родна песен“, илюзионистът Зайн, танцова школа „Дюн“, ДФА „Лазур“, клуб по танци..

публикувано на 21.03.23 в 13:07
Национален конкурс за песен Бургас и морето, 2019 (архив)

Започна набирането на песни за "Бургас и морето" 2023

Националният конкурс за песен „Бургас и морето“ набира нови песни за тазгодишното издание, съобщават от Общината.  Крайният срок, в който всички автори на песни могат да изпратят своите музикални произведения, е 14.04.2023 г. От всички получени песни професионална подборна комисия ще селектира 12-те най-добри.  Творбите трябва да са създадени..

публикувано на 21.03.23 в 11:55

Играят "Ритуали на душата" за последно този сезон

Спектакълът „Ритуали на Душата“ на Танцова компания ДЮН ще бъде представен за последно този сезон в Бургас.  Той се фокусира върху образите на дълбоко движение, в търсене на връзката между съзнание и тяло. Практика на срещата и сливането. Тяло и Душа в Едно.  "Ритуали на душата" - спектакъл в търсене на връзката между съзнание и тяло Идеята и..

публикувано на 21.03.23 в 10:30

Канят на "Поетично кафене" в Дома на писателя

"Поетично кафене“ ще се проведе днес в Бургас по повод Световния ден на поезията и Първа пролет. Събитието включва множество инициативи, в които се включват поети от различни поколения. Целта е да се популяризира четенето, писането и публикуването на поезия, съобщи Роза Боянова, председател на Бургаската писателска общност:  "През тази..

публикувано на 21.03.23 в 09:40

Бургаски младежи организират концерт на свещи по повод Часа на Земята

Концерт на свещи по повод Часа на Земята ще се проведе в Бургас. Събитието е тази събота, 25 март и цели да привлече вниманието и да акцентира на важността на теми, свързани с опазването на околната среда, съобщи Русана Тончева, председател на младежката природозащитна организация ПанГея към WWF България:  "Ние като една младежка..

публикувано на 21.03.23 в 09:20

Александър Сано пее в "Без любов не може" със Симфониета Видин

„Без любов не може“ е озаглавен новият музикален проект на бургаския творчески тандем Левон и Юлия Манукян. Звездата в него е актьорът Александър Сано.  Концерт-спектакълът отново се реализира с участието на Симфониета Видин, съобщи диригентът Левон Манукян. Следваме линията, както и в предишни наши проекти, да има актьорска линия, посочва..

обновено на 20.03.23 в 13:50

Галерия Ателие R представя "Компас към хоризонта" на сестри Бурови

Нова художествена изложба  ще събере  почитатели на живопистта в бургаската галерия Ателие R. Колекцията  от сюжети на  Ваня и Ралица Бурови,  е озаглавена "Компас към хоризонта". Тя е смело съчетание на свободата на твореца и внимание към детайла.  Откриването на изложбата е на 23 март от 18.30ч. в галерия Ателие R. Ваня Бурова..

публикувано на 20.03.23 в 13:43