Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определят състава на РИК Бургас

Днес ще се проведат консултации за определяне състава и ръководството на Районна избирателна комисия. Поводът са предстоящите избори за народни представители на 2 април тази година.
Срещата започва от 10.30 ч. в заседателната зала на Областна администрация .В консултациите участват парламентарно представените партии и коалиции в 48-то Народно събрание

По публикацията работи: Десислава Златева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер. Държавният глава може да избира от ограничен списък. 9 са възможностите, след като вчера заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка. Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е сред възможности кандидати за служебен премиер, от..

публикувано на 28.03.24 в 13:15

Борисов към Радев: Не назначавайте за служебен премиер Росен Желязков или Димитър Главчев

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента Румен Радев да не избира за служебен премиер председателят на парламента Росен Желязков или Димитър Главчев.  "Аз г-н Главчев не съм го виждал може би от 7-8-10 години, а към г-н Желязков ще впрегна цялата агитационна мощ на групата, на партията, на Изпълнителната комисия, да не ни го..

публикувано на 28.03.24 в 13:07

ИТН върна мандата. На ход е президентът – избор на служебен кабинет, впоследствие вот

"Има такъв народ" върнаха папката с третия проучвателен мандат на президента Румен Радев, който на свой ред обяви, че започва консултации за сформирането на служебен кабинет.  ИТН получи папката от президента, след секунди я върнаха – празна! "Напълно разбираме трудната ситуацията, в която ви поставиха с ненужните промени в..

публикувано на 28.03.24 в 11:50

Общинският съвет в Сливен заседава днес

Предстои днес Общинският съвет в Сливен да синхронизира Наредбата за упражняване правата на собственик на Общината в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия със Закона за корупцията.  Една от спорните  точки в дневния ред ще бъде свързана с финансирането на местния футболен клуб ОФК Сливен, чийто президент е Йордан..

публикувано на 28.03.24 в 08:21

Третият мандат - в ръцете на ИТН

Днес в 11.00 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това съобщиха от президентството. Кандидатът ще има седем дни, за да предложи структура  и състав или да я върне...

публикувано на 28.03.24 в 08:17

ПП-ДБ върнаха мандата, поискаха от президента и избори 2 в 1

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, а те от своя страна върнаха веднага папката празна, поискаха избори 2:1 и обявиха, че няма да участват в разгворите за третия мандат. "Връщам мандата неизпълнен", каза Николай Денков и отбеляза, че няма подкрепа за реформите.  ПП-ДБ при президента: Взеха папката с..

публикувано на 27.03.24 в 15:50

Борисов: Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за правителство

Не ГЕРБ са отговорни за провала на преговорите за съставяне на правителство. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на обвиненията на лидерите на обединението. "В единия случай казват Бойко помогни ни, после - виновен е за всичко", заяви той.  Христо Панчугов: Няма възможност за съставяне на правителство...

обновено на 27.03.24 в 13:12