Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

В Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия

Представителите на политическите партии в Ямбол не стигнаха до решение за състава на Районната избирателна комисия. Съставът ѝ ще бъде определен от Централната избирателна комисия до няколко дни. Близо час продължиха консултациите за състава на РИК в Ямбол. Въпреки направената почивка и проведените неофициални разговори, представителите на партиите не стигнаха до съгласие, уточни областният управител Георги Чалъков: 

 "Спорните моменти бяха за заместник-председателското и за секретарското място. Не можа да се постигне съгласие между ДПС, БСП, "Възраждане" и "Български възход" за зам.- председателското място, а за секретарското между "Продължаваме промяната" и ДПС". 

Безспорно е председателското място в комисията. То е за предложената от ГЕРБ Ани Канева. Избирателната комисия в Ямбол е 13-членна, за разпределението на ръководния ѝ състав и на предишните предсрочни избори, решението беше на ЦИК. 


БНР подкасти:

Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Кметът на Болярово Христо Христов /вляво/ проведе среща с ръководството на РПУ Елхово преди изборите

Две секции в Община Болярово ще са без видеонаблюдение

Община Болярово е готова за провеждането на парламентарните избори на 2 април. Това стана ясно днес след среща на ръководството с кметските наместници и полицията. 2 700 са избирателите, които имат право да упражнят вота си в 22 секции, едната от които подвижна.  Във всички населени места в общината ще се гласува с хартиена бюлетина. В две..

публикувано на 30.03.23 в 14:25

Финално обучение на председатели и членове на комисии в Бургас

Финално обучение на председатели и членове на секционни комисии ще се проведе в Бургас. На него представители на Районната избирателна комисия ще разяснят всички нови изисквания на Изборния закон и ще отговарят на поставените въпроси. Обучението ще се състои в петък, от 18.00 ч. в залата на театър "Адриана Будевска".  Практиката масово и до..

публикувано на 30.03.23 в 13:48
Графика:

"Галъп": Победителят в изборите се решава в последния момент

Ако изборите бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС щяха да имат сходна подкрепа с 26,9% и 26,5%, ДПС и "Възраждане" биха оспорвали третото място, съответно с 13,3% и 13%. На пето място е БСП със 7,2%. В борба за шанс за достигане на бариерата "в пакет" са "Български възход" с 3,5% и "Левицата" с..

публикувано на 30.03.23 в 13:26

платена публикация
Георги Кузманов – за своята мисия за Странджа и индустрията в Бургас

Георги Кузманов e общински председател на ПП „Български възход“ в Бургас. В настоящите избори той е четвърти в листата за народни представители. Кузманов е магистър по икономика, успешен строителен предприемач в региона. От 15 години се занимава с инвестиции в бранша, управител е на фирма, която е изградила голям брой жилищни, промишлени и..

публикувано на 29.03.23 в 16:15

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа

В Ямболска област започна разпределението на бюлетините и изборните книжа, до момента в петте общини на областта са образувани 236  секции. Спокойно, до момента, протича подготовката за изборите в неделя, съобщи секретарят на Районната избирателна комисия (РИК) Биляна Кавалджиева.  Смените в СИК, както и на предходните избори са много, подчерта..

публикувано на 29.03.23 в 16:01

Над 64 досъдебни производства по сигнали за купуване на гласове в страната

Над 64 досъдебни производства, свързани със сигнали за купуване на гласове, има до момента в цялата страна. Това посочи в Бургас главният секретар на МВР – гл. комисар Петър Тодоров. Има над 350 оперативни и явни сигнали до момента, допълни той. „Обхванали сме целия контингент, за който имаме данни, че се занимава с този тип престъпна..

публикувано на 27.03.23 в 11:50

Във вторник ще се проведе обучение на СИК в Царево

Секционните избирателни комисии в община Царево ще бъдат отново 20, каза за БНР Бургас кметът Георги Лапчев: „Напълно подготвени сме, когато има толкова често извънредни парламентарни избори помага на администрацията да е подготвена и за този вот на 2 април.  В общината има близо 9500 жители, с около 4700 избиратели.  Готови сме да осигурим абсолютно..

публикувано на 25.03.23 в 16:31