Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Да помогнем на 7-годишния Стефан да проходи отново

7-годишният Стефан от Бургас е изправен пред най-голямото изпитание в живота си. След катастрофа на 1 ноември 2022 г. той получава тежка травма на гръбначния стълб, вследствие на което изгуби чувствителност и движение от гърдите надолу.

Направени са консултации с лекари-специалисти, както в България, така и в чужбина. На този етап шансът за възстановяване на Стефан е само и единствено в интензивна и ежедневна рехабилитация в специализирана клиника. Подходящи лечебни заведения, които разполагат със специалисти и необходимата апаратура за извършване на процедурите, има в Германия, Словакия и Израел. Семейството на Стефчо все още очакват оферти от Германия и Израел. Офертата от страна на клиниката в Словакия за една сесия (12 дни) е за 13 000 лева, без да включва транспортни разходи. На Стефан ще са му необходими серия от подобни сесии ежегодно, за да има смисъл и резултат лечението му.

Вече са поръчани специални протези за крачетата, които да държат ставите изправени и да се избегнат контрактури и усложнения, които са на стойност 1300 лв. Необходимо е да се поръчат още два вида протези, с които той да може да бъде изправян поетапно, които възлизат на стойност над 30 000 лв.

Тъй като Стефчо ще бъде първокласник през септември, ще трябва да се закупи и специален стабилизиращ стол, за да може да посещава училище и пребиваването му там да бъде безопасно за неговото състояние. Позициониращите столове са на стойност между 2 000 и 4 000 лв.

Това са само част от разходите, които ни предстоят и които са ни известни на първо време. За да има шанс да постигнем резултат, това ще бъде свързано с почти непрекъснат поток от финансови средства, с които не разполагаме и които дори няма как да предвидим на този етап.

Нека се обединим и помогнем на малкия Стефчо отново да проходи и да сбъдне мечтите си.

Средства може да бъдат дарени на сметка:

IBAN: BG54BPBI81704076504801
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: Ивелина Димитрова Златарова
Пощенска банка


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бургазлия има нужда от 5 хил. лева за спешна операция

Бургазлията Ибрям Тахир има спешна нужда от животоспасяваща операция, съобщават от  Асоциация за подкрепа на диализно болни пациенти. Мъжът от години страда от последна, крайна фаза на бъбречна недостатъчност. Поради множество хеморагични кисти в корема, които биха могли да се спукат във всеки един момент и да причинят кръвоизливи и смърт,..

публикувано на 13.03.23 в 16:37

Да помогнем на Тани

Трета животоспасяваща операция предстои за 15-годишната Таня Сурчева от Бургас, която води 7-годишна битка с тежко заболяване.  В неделя предстои благотворителен концерт с цел бързо набиране на средства, защото операцията е спешна и ще бъде в Германия, обясни за БНР Бургас Антоанета Савова, роднина на момичето: „2016 година стартира..

обновено на 25.02.23 в 13:14

Още 25 000 лв са необходими, за да може Диян Янков да проходи

Събрани са парите за първата операция на  Диян Янков, съобщават създателите на „Групата на групите“ във фейсбук. Събраната сума е  около 19 000 лв.  Благотворителен концерт в помощ на Диян Янков Младият мъж се нуждае спешно да му бъде изградена става и тазово дъно. Проблемите на Диян Янков започват през 2014 година, след серия от..

публикувано на 12.01.23 в 12:34

Кателина Парашкевова се нуждае от подкрепа

Кателина Парашкевова е диагностицирана преди 4 месеца с рак на гърдата. Лечението ѝ се провежда в Истанбул, Турция. В момента тя преминава през курс на химиотерапия, след което ще бъде направена операция. Семейството на Кателина не е в състояние да поеме разходите за лечението, заради което са открити дарителски сметки. Всеки, който има желание и..

публикувано на 28.11.22 в 11:16

Благотворителен концерт в помощ на Диян Янков на площад „Тройката“

Благотворителен концерт в подкрепа на 34-годишния Диян Янков инициира фейсбук „Групата на групите“. Той ще е днес 25 ноември от 17 часа на площад „Тройката“. Младият мъж се нуждае спешно да му бъде изградена става и тазово дъно. Необходимата сума за това е 50 000 лева, но тя е непосилна за него. Проблемите на Диян Янков започват през..

обновено на 25.11.22 в 08:17

Благотворителен турнир събира средства за 2-годишния Виктор

Благотворителен детски футболен турнир ще се проведе на 30 октомври, неделя, в спортен комплекс „Звездичка Арена“. В него ще участват деца, родени през 2013 година от 4 бургаски клуба – „Черноморец 1919“, „Нефтохимик“, „Бургас Спорт“ и „Звездичка“. Събраните средства ще отидат за лечението на двегодишния Виктор , който е с диагноза прогресивна..

публикувано на 25.10.22 в 11:02

Зов за помощ: Бургазлията Иван Авджиев се нуждае от средства за лечение

Бургазлията Иван Авджиев страда от онкологично заболяване. След успешно премахнат тумор на мозъка и множество изследвания в турска специализирана клиника, се установи, че основата на заболяването е рак на белия дроб.  Продължава лечението на мозъка докато се стабилизира, но са назначени химиотерапия и лъчетерапия, които са скъпи медикаментозни..

публикувано на 07.09.22 в 11:49